Főtitkári látogatás a bajnokoknál

Archív, Szövetség 2022 előttről

Igencsak sűrű hete volt Ludvig Zsoltnak, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkárának, hiszen szerdán a Békéscsabán, csütörtökön pedig Kaposváron járt, ahol eredményes tárgyalásokat folytatott a férfi és női bajnokcsapat vezetőivel, illetve a városok első embereivel.

Ezen a héten szerdai napon Békéscsabára látogatott Ludvig Zsolt a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) főtitkára, ahol egy munkaebéd keretében konzultált Kiss Tibor alpolgármesterrel és Baran Ádám klubelnökkel, valamint Szarvas Péter polgármesterrel. A találkozón mindenki kiemelte, hogy a sportág dinamikusan fejlődik, melynek a női válogatott nemzetközi sikerei mellett, a négyszeres magyar bajnok Békéscsabai Röplabda SE az egyik zászlóshajója.
A megbeszélésen Szavas Péter beszámolt többek közt a Kormány támogatását élvező Békéscsabai Röplabda Akadémia előmeneteléről, illetve a Modern Városok Program keretében megvalósuló sport infrastruktúra fejlesztésekről, melynek köszönhetően a közeljövőben több új sportlétesítménnyel gazdagodik városunk.
Főtitkár úr tájékoztatta a városi vezetőket az MRSZ stratégiai céljairól, melyben kiemelt szerepet szánnak Békéscsabának, illetve a látványsportágak közé kerüléssel járó előnyökről, fejlesztési irányokról.
Szóba került a BRSE Bajnokok Ligája szereplése is, hiszen október 17-én az első számú európai kupasorozatban, a világ egyik legerősebb csapatát, az olasz Conegliano együttesét fogadja a magyar bajnok a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

dav

Csütörtökön Kaposvár polgármestere, Szita Károly fogadta a Magyar Röplabda Szövetség főtitkárát, Ludvig Zsoltot, valamint a Fino bajnokcsapatának ügyvezetőjét, Borbély Csabát és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia ügyvezetőjét, Orosz Ferencet. Az egyeztetésen a magyar és a kaposvári röplabda helyzete került a középpontba, s több megegyezés is született.
Ludvig Zsolt főtitkár elsőként a röplabda TAO-körbe kerülésének körülményeiről és az azóta eltelt időszak eredményeiről adott tájékoztatást, és kiemelte: óriási lehetőséghez jutott a sportág, amelynek honi vezetői továbbra is az egyik legnagyobb vidéki bázisként tekintenek Kaposvárra. A tervek szerint a somogyi megyeszékhely a férfi és a női vonalon is régióközpont lesz, és a TAO-adta lehetőséggel élve, a város segítségével egy műhelycsarnok is épülhet majd a városban. Szita Károly polgármester egyértelmű támogatásáról biztosította az elképzelést, és a közeljövőben el is kezdődhet a tervezőmunka. Az új létesítmény mindenképpen jelentős előrelépést jelenthet a Kaposvári Röplabda Akadémia számára, ugyanis napjainkban, több mint kétszáz igazolt sportoló üti a labdát az utánpótlás műhely színeiben, és a munkacsarnok felépítése orvosolná a teremproblémákat.
Kaposváron már megkezdődött a háromezer néző befogadására alkalmas, új sportcsarnok építése, és ha minden az elképzelések szerint alakul, a létesítmény 2019-ben már válogatott röplabda mérkőzéseknek is otthont adhat. Utoljára egyébként még 2001-ben szerepelt ebben a városban, tétmérkőzésen a férfi válogatott, és máig emlékezetes összecsapáson 3-2-re győzte le a görögöket, amivel lényegében bebiztosította Európa-bajnoki indulását.
A megbeszélésen a kaposvári rekordbajnok férficsapat nemzetközi szereplése is terítékre került. Ludvig Zsolt kiemelte: a szövetség minden lehetséges eszközzel segíti a magyar klubcsapatok nemzetközi kupa-indulását és a hazai mérkőzések sikeres megrendezését, és azt kéri a várostól, hogy a novemberi, Nyitra elleni Challenge Kupa-találkozó legyen kiemelt esemény és a sportág ünnepe Kaposváron.
Napjainkban a somogyi megyeszékhely az egyetlen olyan vidéki város Magyarországon, ahol férfi és női NB I-es csapat is működik, az akadémia felépítése pedig szintén egyedülálló. A Fino együttesétől a következő évadban is a bajnoki címet várnak a helyi sportbarátok, az egyre markánsabb terveket szövögető női csapat pedig az első hat közé vágyik, amire a polgármester szerint is minden esély megvan.