Start előtt a férfi Európa-bajnokság

Archív, Szövetség 2022 előttről

Augusztus 24-én kezdődik és szeptember 3-ig tart az idei, sorrendben immár 30. férfi röplabda Európa-bajnokság, Lengyelországban. A szervezők szeretnének ismét történelmet írni.

Csütörtökön este csaknem 70 ezer embert várnak a varsói Nemzeti Stadionba, hogy részt vegyenek a megnyitó ünnepségen és az azt követő nyitó mérkőzésen, amely vérbeli rangadónak ígérkezik.

A tornán 16 ország válogatottja vett részt. A csapatokat négy darab négy csapatból álló csoportokba sorsolták. A csoportmérkőzések után az első helyezettek közvetlenül a negyeddöntőbe kerültek. A 2–3. helyezettek még egy mérkőzést játszottak a negyeddöntőbe jutásért. A negyeddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek. Címvédőként Franciaország érkezik a tornára. A csütörtökön 20 óra 30 perckor kezdődő Lengyelország – Szerbia rangadót élőben közvetíti a Sport Televízió (a Sport1 csatornán).

A csoportmérkőzésekre négy városban, Gdanszkban, Szczecinben, Katovicében és Krakkóban kerül sor. A döntőt Krakkóban, az ország legnagyobb sportcsarnokában, a TAURON Arénában rendezik majd.

További információk az Európa-bajnokság honlapján: http://eurovolley2017.com/