Strandröplabda: bajnokok diadala Dunaújvárosban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Befejeződött a strandröplabda országos bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. Az aranyérmet a férfiaknál a bajnoki címvédő Bagics Balázs és a 2014-es aranyérmes Nacsa Gábor, illetve legutóbbi három bajnoki címet begyűjtő Lakatos Enikő és Lutter Eszter szerezte meg.

 

Két negyeddöntővel kezdődött a nap: a fiúknál Bán Viktor és Rozgonyi Bálint győzött Meszlényi Tamás és Molnár István ellen, míg a lányoknál Szabó Dorka és Tóth Eszter, Dénesi Brigitta és Győri Panni felett diadalmaskodott. Utóbbiak annyira lendületbe jöttek, hogy a Nyíregyházán nyerő, s a szombatot is végigmenetelő Szombathelyi Szandrát és Vacsi Evelint is megállították.

A másik ágon Lakatos Enikő és Lutter Eszter viszont megállíthatatlan volt: a két bajnoknő játszmavesztés nélkül gázolt át a mezőnyön, s a döntőben is egy szorosabb és egy simább játszma után diadalmaskodott. A bronzmeccs komolyabb izgalmakat tartogatott: Ancsin Kitti és Dégi Barbara hiába nyerte az első szettet, s vezetett öt-hat ponttal is, a végén a nyíregyházi lányok erősíteni tudtak, fordítottak és végül a mérkőzést is megnyerték.

A férfiaknál azonban Bán és Rozgonyi idénybeli második vereségét is elszenvedte (az elsőt még szombaton, Soós Izsák és Krekk Zoltán ellenében), nem bírtak ugyanis az első közös versenyén induló Bagics Balázzsal és Nacsa Gáborral. Mivel a másik elődöntőben Benkő Balázs és Oláh Botond diadalmaskodott, a forduló meglepetéspárosa, Bán Balázs és Mészáros Zoltán ellenében, így egyben az is eldőlt, hogy biztosan Bán nyeri a bronzérmet.

Na, de melyik? Az első játszmát Rozgonyiék nyerték, a másodikban Mészárosék voltak a jobbak, s a döntő szettben is meccslabdájuk volt. Azonban elhibázták a lehetőséget és így ellenfelük sorozatban három pontot szerezve végül ezúttal sem adta éremnél alább, de a Hajdúnánási SSE két versenyzője így is élete legjobbját érte el a negyedik helyezéssel.

A döntőben is akadtak hasonló izgalmak: a fiatalok ugyanis 11:17-ről, sorozatban kilenc pontot szerezve nyerték meg az első szettet, s sokáig a másodikban is jobban álltak, meccslabdájuk is volt, de aztán Bagicsék fordítottak, a döntő játszmában pedig végig domináltak.

(Fotók: Rácz Dávid)

 

Strandröplabda ob, Dunaújváros
Férfiak,
elődöntő: Benkő, Oláh – Bán, Mészáros 2:0 (15, 12), Bagics, Nacsa – Bán, Rozgonyi 2:1 (-16, 13, 9).
A 3. helyért: 3. Bán, Rozgonyi – Bán, Mészáros 2:1 (16, –17, 14)
Döntő: Bagics, Nacsa – Benkő, Oláh 2:1 (–19, 20, 11)
Végeredmény:
1. Bagics Balázs (Pénzügyőr), Nacsa Gábor (Strandsport SE)
2. Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)
3. Bán Viktor, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr)
4. Bán Balázs, Mészáros Zoltán (Hajdúnánási SSE)

Nők, elődöntő: Lakatos, Lutter – Ancsin, Dégi 2:0 (16, 16), Szabó, Tóth – Szombathelyi, Vacsi 2:0 (14, 16).
A 3. helyért: Szombathelyi, Vacsi – Ancsin, Dégi 2:1 (–17, 18, 6).
Döntő: Lakatos, Lutter – Szabó, Tóth 2:0 (18, 11).
Végeredmény:
1. Lakatos Enikő, Lutter Eszter (Gödöllői RC)
2. Szabó Dorottya, Tóth Eszter (Gödöllői RC)
3. Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin (Nyíregyháza)
4. Ancsin Kitti, Dégi Barbara (UTE)

ferfi_vegeredmeny_Dunaujvaros

noi_vegeredmeny_Dunaujvaros