Jóváhagyták a Versenykiírásokat és a Tarifa- és Díjfizetési Táblázat változásait!

Archív, Szövetség 2022 előttről

Az MRSZ elnöksége július 28-án jóváhagyta a 2017/2018-as szezonra vonatkozó Versenykiírásokat, valamint az MRSZ Tarifa- és Díjfizetési Táblázatot A teljes dokumentáció a májusi közgyűlés, majd a júniusi elnökség ülésén elhangzottaknak, valamint az ülés óta érkezett javaslatoknak és korrekcióknak megfelelően lett kidolgozva, pontosítva, és kiegészítve a visszajelzések alapján. A teljes dokumentációból még hiányzik az U13 Országos Mini Bajnokság, az Országos Mini Kupa, valamint a Budapesti Bajnokságok (Megyei bajnokság) versenykiírása, de ezeket is hamarosan elkészülnek, hogy a nevezések ne legyenek akadályai a TAO-támogatások tervezésének és az igénylések benyújtásának.

Íme, a legfontosabb sarokpontok, illetve változások a korábbi évekhez képest:

Versenykiírások:

  1. NBI (hivatásos bajnokság): az Extraliga és az NBI Liga szétválása miatt két alapszakasz lesz a 2017/2018-as évadban, bevezetik a statisztikai elemző program kötelező alkalmazását, változik a feljutás-kiesés kiírása, valamint 5 utánpótlás korosztály indítása kötelező (az U13-mal bővül a kör)

  2. NBII (amatőr felnőtt bajnokság): az alapszakaszban az NB I-es klubok U21-es csapataival összesorsolva játszanak, az NB II-es kluboknak 1 utánpótlás korosztály indítása kötelező
  3. U21 (amatőr utánpótlás bajnokság): önálló bajnokság lesz, kizárólag az NB I-es felnőtt csapatok junior játékosai részére, akik alapszakaszban az NB II-vel összesorsolva játszanak

  4. U19-U17-U15 (amatőr utánpótlás bajnokság): tagszervezetenként több csapat indítása is lehetséges, alapvetően megmaradt a korábbi rendszer, de több tornán, hosszabb ideig játszanak a csapatok

  5. U13 (amatőr utánpótlás bajnokság): az NB I-es csapatoknak kötelező, tagszervezetenként több csapat indítása is lehetséges, a versenykiírás még véglegesítés alatt, de alapjaiban nem fog változni a tavalyi rendszerhez képest. A nevezők száma viszont alapvetően befolyásolja a rendszert

  6. Magyar Kupa (nyílt, nem bajnoki rendszerű versenysorozat): a kiírás, a lebonyolítás alapvetően nem változik a tavalyihoz képest

  7. OMK (amatőr utánpótlás bajnokság): alapvetően nem változik a tavalyihoz képest

  8. Budapest-bajnokság (amatőr felnőtt bajnokság): a felnőtt bajnokságok az MRSZ versenyrendszerének részeként kerülnek kiírásra (a BRSZ lebonyolításával)

  9. Strandröplabda (amatőr felnőtt és utánpótlás bajnokságok): a 2018. évi bajnokságok lebonyolítása és a csapatok versenyeztetési körülményei a tervek szerint alapvetően fognak megváltozni (kedvezőbbek lesznek)

  10. Ülőröplabda (amatőr felnőtt bajnokság): A bajnokság az MRSZ versenyrendszerének részeként kerül megrendezésre, alapvetően nem változik a tavalyihoz képest

Tarifatáblázat:

  1. A játékvezetői díjak emelése a minőségi munka megkövetelhetőségének és a játékvezetői utánpótlás biztosítása érdekében történt.

  2. Az egyéb közreműködői díjak emelése a humánerőforrás biztosíthatósága érdekében történt.

  3. A közreműködők díjai az MRSZ által kiírt bajnokságokban a szövetségi TAO támogatás keretében kerülnek kifizetésre (a csapatoknak nincs játékvezetői díjfizetési kötelezettségük!), egyéb esetben a tagszervezetek a TAO-elszámolásban érvényesíthetik a kifizetéseket, vagy az MRSZ más elszámolásának keretében kerül kifizetésre.

Díjfizetési táblázat:

  1. A TAO-rendszerhez igazított nevezési díjak kerültek megállapításra (egy NB I-es klub befizetése a teljes utánpótlás versenyeztetéssel 870 ezer forinttal csökken, az amatőr utánpótlás nevezési díjak a tavalyi összegek kevesebb, mint 20%-a lesznek)

  2. FAz MRSZ versenyeztetéssel összefüggő feladatok TAO-támogatása alapján a tagszervezetek által fizetendő összeg az amatőr bajnokságokban (a felnőtt NBI és Magyar Kupa a kivétel) a teljes nevezési díj 10%-a! A tagszervezetek a nevezett csapataik után az MRSZ-től számlát kapnak, mely alapján a teljes nevezési díj kedvezménnyel csökkentett összegét kell befizetni.

  3. Az eljárási díjak a TAO elszámolhatóság függvényében emelkedtek (pl.: versenyzési engedély díja: 5.000 Ft/fő, ez 90%-ban TAO támogatás keretében elszámolható, tehát 500 Ft önerő igény merül fel)

Az MRSZ kéri, hogy a nevezési határidőt, a kötelezően benyújtandó dokumentumok beadását, valamint a fizetési kötelezettségeket tartsák be és időben teljesítsék a tagszervezetek a gördülékeny munkavégzés megkönnyítése érdekében. Az MRSZ munkatársai felkészültek a nevezésekkel és játékos regisztrációval kapcsolatos feladatokra, de azok elvégzését csak a szabályzatokban leírt határidővel tudják ellátni. Azonnali ügyintézésre, adminisztratív hiányosságokból adódó problémák megoldására a kollégáknak nem lesz módjuk.

Bízunk benne, hogy a TAO-támogatás által nyújtott előnyöket és lehetőségeket mindenki jól és megfelelően tudja majd felhasználni.