Két szettet nyertek a magyarok Siófokon

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Megkezdődtek a siófoki CEV-szatellit torna főtáblájának küzdelmei pénteken, a Beach Arénában. Szerencsére kedvezőbbre fordult az időjárás, s nyoma sem volt a csütörtöki viharos szélnek. Sajnos a nap végére minden magyar páros kiesett.

 

Pedig a mieink – akiket egész nap szép számú nézősereg bíztatott –, több meccsen is közel álltak a bravúrhoz: a háromszoros bajnok Lakatos Enikő és Lutter Eszter például első meccsén szettet is nyert a második helyen kiemelt, később a harmadik fordulóba is bejutó svéd Thurin testvérek ellen, a vigaszágon pedig szettlabdájuk volt egy dán párossal szemben.

Sikerült a játszmanyerés a Dénesi Brigitta, Győri Panna párosnak is a vigaszágon, ők egy osztrák páros ellen szereztek vezetést, de végülők is kikaptak. Szabó Dorottya és Tóth Eszter is csak egy szoros játszmában kapott ki egy svéd kettős ellenében, de végül mindhárom női páros búcsúzott.

A férfiaknál is akadtak szoros játszmák: a Bagics Balázs, Meszlényi Tamás duó egy norvég páros ellen hárommal, a Benkő Balázs, Oláh Botond kettős pedig a franciák ellen kettővel maradt alul.

A torna egyik legnagyobb meglepetése, hogy a harmadik helyen kiemelt norvég Solhaug, Bergerud páros már az első körben kikapott egy svájci duótól, majd a vigaszágon is egyből búcsúra kényszerült, ahol egy szlovén páros győzte le őket. Sokkal jobban a londoni olimpiát is megjárt, első helyen kiemelt angol Gregory, Sheaf kettős sem járt, igaz ők az első kört még sikerrel vették (Benkőék ellen), a másodikban azonban egy osztrák páros leküldte őket a vigaszágra. Az osztrákoknak viszont remekül megy, hiszen egy másik párosuk is bejutott a harmadik körbe, rajtuk kívül még egy német és egy ukrán párosnak sikerült ugyanez.

A nőknél mindjárt egy drámai meccsel indult a nap: a francia Richard, Carrere páros óriási küzdelemben, a döntő szettben, 25:23-ra nyert a Yoken, Simonsson duó ellen. A franciák aztán annyira belelendültek, hogy az első helyen kiemelt, a Szabó Dorkáékat legyőző, korábbi junior világbajnok litván Dumbauskaite, Povilaityte kettőst is legyőzték a második körben. Persze a litvánok is versenyben vannak még, hiszen a vigaszágon a döntő játszmában legyűrték szlovák ellenfelüket. A harmadik fordulóba egyébként a második helyen kiemelt svéd és a harmadik ukrán testvérpár, valamint egy holland duó jutott még be.

 

A MAGYAR EREDMÉNYEK, NŐK:
Nők, I. forduló:
Szabó, Tóth – Dumabuskaite, Povilaityte (litván) 0:2 (-14, -11)
Dénesi, Győri – Zass, Teufl (osztrák) 0:2 (-13, -11)
Lakatos, Lutter – Thurin, Thurin (svéd) 1:2 (-15, 17, -8)
Vigaszág, I. forduló:
Lakatos, Lutter – Sondergard, Okholm (dán) 0:2 (-20, -18)
Dénesi, Győri – Freiberger, Klopf (osztrák) 1:2 (19, -11, -12)
Szabó, Tóth – Yoken, Simonsson (svéd) 0:2 (-11, -19)
Férfiak, I. forduló:
Benkő, Oláh – Gregory, Sheaf (angol) 0:2 (-14, -13)
Bagics, Meszlényi – Helland, Gamlemön (norvég) 0:2 (-18, 15)
Kiss, Soós – Ernacora, Pristauz (osztrák) 0:2 (-9, -12)
Vigaszág, I. forduló:
Kiss, Soós – Thiercy, Di Giantommaso (francia) 0:2 (-12, -15)
Benkő, Oláh – Loiseau, Gauthier-Rat (francia) 0:2 (-19, -16)
Bagics, Meszlényi – Denin, Popov (ukrán) 0:2 (-12, -10)

 

A mieink a szombaton kezdődő, a szatellit-versennyel párhuzamosan zajló ifjúsági olimpiai selejtezőben lesznek érdekeltek. A fiúknál az idei U18-as és U20-as MEVZA-győztes hajós Artúr és Stréli Bence, a lányoknál pedig az U18-as bajnok Tátrai Nikolett és Tóth-Lakits Petra képviseli a színeinket.

 

A MIEINK SZOMBATI PROGRAMJA:
09:00 Hajós, Stréli – Vujovics, Vukmirovics (szerb)
09:40 Tátrai, Tóth-Lakits – van Driel, Schoon (holland)
11:40 Tátrai, Tóth-Lakits – Gemovics, Radovics (szerb)
13:00 Hajós, Stréli – Poznanski, Kruk (lengyel)
15:00 Tátrai, Tóth-Lakits – Jundzill, Gierczynska (lengyel)
15:40 Hajós, Stréli – Aerts, de Groot (holland)
17:40 Hajós, Stréli – Mandic, Pejic (bosnyák)
18:20 Tátrai, Tóth-Lakits – Bozic, Jovic (bosnyák)