Rendkívüli közgyűlés: elfogadta az alapszabály módosítást az MRSZ

Archív, Szövetség 2022 előttről

A Magyar Röplabda Szövetség pénteken délután megtartotta rendkívüli közgyűlését, amelynek összehívására a TAO-körbe kerülés miatt volt szükség. A testület a szakmai és a pénzügyi területekre vonatkozóan alapszabályt módosított, amelyet a megjelentek 56 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadtak el. A közgyűlésen elhangzott, hogy a röplabda anyagi lehetőségei jelentősen javulnak, az utánpótlás és a versenysport bázisa szélesedik majd, a sportág népszerűsége pedig még tovább nőhet.

A TAO támogatási rendszer bevezetéséhez szükséges törvényi kötelezettségek teljesítése miatt pénteken rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Röplabda Szövetség. A megjelentek döntöttek az MRSZ 2017. évi szakmai és pénzügyi tervének módosításáról, valamint módosították az MRSZ alapszabályát. Ludvig Zsolt főtitkár kiemelte: a TAO támogatási körbe lépéssel a röplabda anyagi lehetőségei jelentősen javulnak, az utánpótlás és a versenysport bázisa szélesedik majd, a sportág népszerűsége pedig még tovább nőhet. Az utánpótlás területén a jelenlegi 2300 fős bázist 2023-ra 6500-ra , míg a Magyarországon röplabdázók összlétszámát – beleérve az amatőröket is – huszonötezer főről ötvenhétezerre szeretnék növelni.

A szövetség a TAO-támogatások kezelésével járó többletfeladatok ellátása érdekében irodát, illetve további munkaköröket alakít ki, a támogatások kezelésére pedig egy online elektronikus kérelmi rendszer felállítása szükséges. A szövetség egy sportágfejlesztési programban foglalta össze elképzeléseit és céljait.

A közgyűlésen az is elhangzott, hogy már július 15-én megnyílik az a felület, amelynek segítségével a klubok pályázhatnak majd TAO-támogatásra. Ugyanakkor a szövetség pénzügyi és szakmai programjában idén még nem lesznek gyökeres változtatások, jövőre viszont már markánsan jelentkezik majd a TAO-körbe kerülés hatása.