Nyíregyházi örömünnep a főtéren

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A harmadik, befejező napjához érkezett a strandröplabda országos bajnokság nyíregyházi, második fordulója. A győzelmet a férfiaknál Bán Viktor és Rozgonyi Bálint, a nőknél pedig – a hazai nézők legnagyobb örömére – a helyi teremcsapat két kitűnősége, Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin nyerte.

 

Utóbbiak közül Szombathelyi korábban nyert már két bajnoki címet ebben a szakágban, azonban Vacsi számára ez az első ob-idény. Némileg rögös utat kellett bejárniuk a győzelemig, mert szombaton kikaptak a második fordulóban, s így a vigaszágról kellett visszakapaszkodniuk, de két győzelem után vasárnap előbb a selejtezőből az első hatig jutó Katona Jankát és Sákovics Virágot, majd az elődöntőben Ancsin Kittit és Dégi Barbarát is legyőzték.

A fináléban a múlt heti, tatai forduló győztesei, Lakatos Enikő és Lutter Eszter következtek, de már nem a sóstói gyógyfürdőben, hanem a város főterén felállított pályán. Zsúfolásig megteltek a lelátók a látványosságra, de az első játszmában nem örülhettek a hazai drukkerek, mert a háromszoros bajnok címvédő duó 21:16-ra megnyerte az első játszmát, s a másodikban is vezetett 19:17-re, azonban a teremben amúgy Európa Ligát nyerő és Eb-résztvevő játékosok innen is fordítottak. A döntő játszmában aztán sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, amikor Lakatosék 9:7-es vezetésénél egy vitatható hálóérintést ítéltek meg ellenfelük javára, s a bajnoknők ettől kissé megzavarodva végül elbukták a mérkőzést. A bronzot a múlt héten ezüstig jutó Kovács-ikrek, Dóra és Eszter szerezte meg Ancsin és Dégi ellen.

A férfiaknál a tavalyi bajnok Bagics Balázs és a tavalyelőtti Meszlényi Tamás első versenyét játszotta együtt, s a „szupergrupp” meg sem állt a döntőig. Pedig az első helyen kiemelt Kiss Dániel és Takács Gergely, a ranglistavezető Soós Izsák, oldalán Kiss Nicholasszal is szembe kellett nézniük. A fináléban viszont emberükre találtak a múlt heti ob-fordulót megnyerő Bán Viktorban és Rozgonyi Bálintban. Hiába nyerték az első szettet, a tavalyi U20-as MEVZA-győztes duó fordított, s duplázott. A dobogó harmadik fokára Soósék állhattak fel, akik Takácsékat győzték le döntő szettben.

Végeredmény, férfiak:
1. Bán Viktor, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr)
2. Bagics Balázs (Pénzügyőr), Meszlényi Tamás (Kispest SE)
3. Kiss Nicholas (Pénzügyőr), Soós Izsák (Gödöllői RC)

Nők:
1. Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin (Nyíregyháza)
2. Lakatos Enikő, Lutter Eszter (Gödöllői RC)
3. Kovács Dóra, Kovács Eszter (Gödöllői RC)

ferfi_fotabla_eredmenyek

ferfi_vegeredmeny

noi_fotabla_eredmenyeknoi_vegeredmeny