Jelesre vizsgáztak Szlovéniában az edzőink

Archív, Egyéb 2022 előttről

A múlt héten, a szlovéniai síugró paradicsomban, Planicán tartott edzőtovábbképzést az FIVB, amelyen három magyar szakember – Hiervarter Ákos, Nacsa Gábor és Szabados István – is részt vett.

 

A festői környezetben, 2500 méteres csúcsok között a planicai síugróközpontban lebonyolított öt napos továbbképzésen a mieinken és a helyieken kívül horvát, belga és szerb trénerek is részt vettek, összesen harmincketten.

„Ez az FIVB első szintű edzői képzése volt, amelyet a német Peter Nonnenbroich vezetett – mondta el ezzel kapcsolatban Hiervarter Ákos. – Nagyon hasznos gyakorlati és elméleti képzést kaptunk, amelyet nagyon jól tudunk majd hasznosítani idehaza. Most szerencsénk volt, mert amúgy nagyon ritkán tartanak ilyen képzéseket Európában, általában más kontinensre kell elutazni ahhoz, hogy részt tudjunk venni rajta. A hírek szerint egy-két éven belül tartanak majd Szlovéniában egy második szintű kurzust is. Én biztosan bejelentkezem majd arra is.”

A képzés végén vizsgáztak is a szakemberek, és örömmel jelenthetjük, hogy mindhárom magyar a legjobbak között végzett, mindannyian 80 százalék fölötti teljesítményt ért el.