Strandröplabda: Kétnemű lesz a siófoki nemzetközi Satellite verseny

Archív, Szövetség 2022 előttről

A sikeres CEV pályázást követően kétneművé válhatott az idén nyáron júliusban Siófokon tartandó nemzetközi pénzdíjas Satellite-verseny.
Eddig a pályaalkalmasság, méretek és lebonyolítási lehetőségeket figyelembe véve egyneműre volt kiírva a verseny, azonban a CEV által kért feltételek teljesítése és az MRSZ sikeres pályázata után, megkaptuk az engedélyt, hogy immáron a férfi indulók mellett a nők is elindulhassanak a versenyen. Napokon belül ennek köszönhetően a CEV honlapján is frissítve lesz a kiírás.
Magyarország a sportág történelmében először rendezhet ilyen, a CEV által fémjelzett nemzetközi tornát, amely vállalásánál az MRSZ nem titkolt célja, hogy a magyar strandröplabdázó társadalmat elkezdje beépíteni a nemzetközi vérkeringésbe. A versenyt helyszínét biztosító Siófok pezsgése mellett a Balaton-parti helyszín is biztosítja, hogy mind a magyar, mind az európai versenyzők számára emlékezetes maradjon ez a tervek szerint hagyományt teremtő kezdeményezés.Várunk a Siófokon mindenkit, akik immáron nem csak férfi versenyzőinknek, hanem a magyar leányainknak is szurkolhatnak.