Aláírt az új kapitány: Alberto Salomoni

Archív, Szövetség 2022 előttről

A Magyar Röplabda Szövetség csütörtöki elnökségi ülése előtt, ünnepélyes keretek között aláírta szerződését Alberto Salomoni, az Európa-bajnoki résztvevő magyar női röplabda-válogatott újdonsült szövetségi kapitánya.     

Az ötven éves olasz szakember korábban dolgozott a német női válogatottnál, az olasz és a német bajnokságban, jelenleg pedig az MTK Budapest vezetőedzője. Salomoni igyekszik folytatni elődje, a belga Jan de Brandt által megkezdett munkát: – Szeretném a tapasztalatommal segíteni a magyar válogatottat, hogy még tovább fejlődjön. Az előző kapitány, Jan de Brandt kiválóan dolgozott a csapattal, amely megmutatta magát Európának. Nincs szükség komoly változtatásokra. Ugyanazt a munkát kell elvégeznünk, ami az eddigi sikereket meghozta. Az a legfontosabb, hogy lépésről-lépésre haladjunk és az eddigi úton haladjunk tovább – mondta Alberto Salomoni.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége teljes támogatásáról biztosította az olasz szakembert: – Egy olyan szakembert kerestünk, aki ismeri a magyar bajnokságot, a magyar játékosokat, ugyanakkor tud hozni kellő tapasztalatot, innovációt, ahhoz a nagyon színes, intenzív programhoz, ami ebben az évben vár a női válogatottra és természetesen szeretnénk azt a két éves sikersorozatot folytatni, amit a válogatott elért – nyilatkozta Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke.

Az Alberto Salomonival megkötött szerződés a mostani válogatott idény végéig szól, de a felek kölcsönösen megerősítették, hogy a közös munkát hosszabb távra tervezik.

A magyar női röplabda-válogatott 1987 után – 28 évet követően – 2015-ben szerepelhetett ismét Európa-bajnokságon. A csapat bizonyította, hogy mindez nemcsak egy hirtelen jött siker volt, ugyanis tavaly a 2017-es tornára is kvafilifikálta magát. Az Eb-t szeptember 20-tól Azerbajdzsán és Grúzia rendezi, a magyar csapat a házigazda azeriekkel, a németekkel és a lengyelekkel szerepel egy csoportban.

A válogatott programját május végétől a horvátországi vb-selejtezők, valamint júliustól a World Grand Prix-sorozat is színesíti Mexikóban és Algériában, – továbbjutás esetén – Ausztráliában is.