70. „születésnapján” gálázott az MRSZ

Archív, Egyéb 2022 előttről

Szombaton az MKB Bank budapesti székházában rendezték meg a Magyar Röplabda Szövetség évzáró gáláját, amelyet az tett még különlegesebbé, hogy az MRSZ idén decemberben ünnepli alapításának 70 éves évfordulóját.

Házigazdaként először Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese, az MRSZ elnökségi tagja köszöntötte az egybegyülteket. A jeles alkalomból igencsak neves sportvezetők tisztelték meg az eseményt, így az Európai Röplabda Konföderáció alelnöke, a szlovák Lubor Halanda, illetve a CEV horvát elnökségi tagja Zdeslav Barac, akik – amellett, hogy előbbi beszéddel is köszöntötte a magyar szövetséget – egy ajándékkal is meglepték Dr. Kovács Ferencet, az MRSZ elnökét.

Az állami sportvezetés részéről maga Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is személyesen köszöntötte a röplabdás társadalmat, és egy nem mindennapi bejelentéssel örvendeztette meg az ünneplőket: beszédében bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében jövőre a röplabda hatodikként csatlakozik az öt TAO-s látványsportághoz, amely óriási mérföldkő lehet a magyar röplabdázás történelmében.

Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke, beszédében az elmúlt egy évet értékelve elégedettségének adott hangot, leginkább női válogatottunk ismételt Európa-bajnoki részvételének kiharcolása miatt, s a közeljövő terveiről is beszélt, míg Ludvig Zsolt főtitkár a mögöttünk hagyott hetven évet próbálta meg összefoglalni, felelevenítve annak legnagyobb sikereit: a négy olimpiai részvételt, az Európa-bajnoki érmeket, illetve a tavalyi Európa Liga-győzelmet. Ezek mellett bemutatta a sportág hazai történetét összefoglaló könyv harmadik részét, a Röplabda 2006–2016 című kötetet, amelyet az MRSZ e jeles alkalomból jelentetett meg Karádi Zoltán sajtófőnök szerkesztésében.

A beszédeket a díjátadások követték: előbb a születésnaposokat köszöntötték, majd az év legjobbjai kapták meg díjaikat. Az estély hivatalos részének végeztével a vendégek a díszvacsorán is részt vettek, majd távozáskor minden vendég ajándégcsomagot kapott, amelyben a már fentebb említett könyv mellett az MRSZ, külön ez alkalomra készített jövő évi naptára és a válogatott posztere volt.