Jászberényben rendezik az ifjúsági Eb-selejtezőt

Archív, Szövetség 2022 előttről

Az Európai Röplabda Konföderáció a közelmúltban döntött arról, hogy mely szövetségek rendezhetik majd a leány U18-as válogatottak 2017. januárjában esedékes Európa-bajnoki selejtezőit. Az F-csoport küzdelmeit Magyarország rendezheti, mégpedig az MRSZ döntése alapján Jászberényben.

A selejtezőkből a nyolc csoport győztese, illetve a három legjobb második jut tovább az áprilisi, hollandiai, tizenkettes fináléba. A mieink Dániával, Németországgal és Spanyolországgal kerültek egy csoportba, s Csizmadia Szabolcs csapatának komoly esélye lehet a továbbjutás kiharcolására, pláne úgy, hogy a CEV Magyarországot bízta meg a selejtező rendezésével.

A selejtezőket 2017. január 12. és 15. között rendezik majd meg, s a Magyar Röplabda Szövetség választása színhelyként Jászberényre esett, amely első alkalommal lesz házigazdája ilyen jelentőségű röplabdás eseménynek. A helyi klub vezetői pedig örömmel vállalták a feladatot, így az MRSZ-szel karöltve szervezik az eseményt. A mérkőzések színhelye, a Jászberényi RK által hazai pályának használt Bercsényi úti Játékcsarnok lesz, ahol nézők is szép számmal elférnek.

A selejtezők kapcsán amúgy játékvezetőinknek és sportdiplomatáinknak is jut majd komoly feladat, hiszen Horváth Miklós a férfi U19-es selejtezők törökországi csoportjának lesz az egyik sípmestere, Tillmann Gyula Németországba lesz hivatalos, míg Rádi Gyula a bukaresti csoport játékvezető-ellenőre lesz.