Férfiválogatott az Európa Ligában!

Archív, Szövetség 2022 előttről

Az MRSZ 70 éves évzáró ünnepsége előtti elnökségi ülésen fontos ügyekben határozott a testület, melyek a 2017 év szempontjából rendkívül kiemeltek.

Az ülés legelején a megüresedett Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottság elnöki posztjáról döntöttek a tagok, melyre egyhangúlag Dr. Bánki Ágnest választották meg. Az új elnök már munkába is állt, s a strandröplabdázás 2017-es évi terveit a bizottság hivatalban maradt tagjaival közösen alakítják ki.

A Jan De Brandt lemondása után kialakult helyzetről és a férfi szövetségi kapitányi szerepkörről is egyeztetett az elnökség. Ennek kapcsán a Szakmai Kollégium javaslatai kerültek elfogadásra, s az elfogadott elvek mentén az elnökség felhatalmazta a Szakmai Kollégiumot a megfelelő jelöltek felkutatására. A végső döntésnek 2017. január végéig kell megszületnie. A kapitányok személye meghívásos pályázat alapján fog eldőlni, s a szövetség feltételrendszert és célmeghatározást is kíván állítani eléjük. Demeter György férfi szövetségi kapitányi kinevezése továbbra is életben van és a lehetséges új szövetségi kapitány kiválasztásában tanácsadóként segíti a Szakmai Kollégium munkáját, Jan De Brandttal egyetemben.

A férfi válogatott és a férfi röplabdázás eredményességének előmozdítása érdekében a testület jóváhagyta a Szakmai Kollégium javaslatát a csapat Európa Liga indulásának tekintetében. A CEV tájékoztatása szerint a jövő évi sorozat június 9-én rajtol, s a döntőt éppen egy hónappal később, július 9-én rendezik. Az Európa Ligával kapcsolatos megbeszélést, illetve annak sorsolását január 12-én tartják majd Luxemburgban.
Természetesen a férfi szakág hosszú távú fejlesztésére, az utánpótlás lehetőségeinek kiszélesítésére is szükség van, de az elnökség a válogatott szereplés előtérbe helyezésével igyekszik megfelelő lehetőséget adni és figyelmet irányítani a férfi röplabdázásra.

Az ülés záró akkordjaként természetesen a szövetség pénzügyeiről és gazdasági helyzetéről is egyeztettek, melyben a kapott állami támogatások mellett immáron szponzori támogatások is szerepelnek, melyek bejelentését az év végéig tervezi a szövetség.

*******************************************

A Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottság új elnöke: Dr. Bánki Ágnes

A bizottság új elnöke bemutatkozásakor a következőket mondta el magáról s terveiről:
„Négy gyermek édesanyjaként kiemelkedően fontos számomra a kiegyensúlyozott, egészséges életmód, ami a sport iránti szenvedélyemből is fakad. Egész életemet végigkísérte az aktív sportolás, a gyermekeim is igazolt sportolók. A röplabda iránti elkötelezettségem a lányaim sportolásához köthető, azon belül a strandröplabda szeretete és a sportágért való tenni akarás nem túl régi, de annál intenzívebb „szenvedélyem”.

Meggyőződésem, hogy az elmúlt évtizedek hazai lemaradását nagyon kemény munkával, anyagi ráfordítással, humánerőforrás és infrastruktúrafejlesztéssel muszáj pótolni és a magyar strandröplabdázás nemzetközi felzárkóztatását haladéktalanul el kell kezdeni.

Eddigi tapasztalataim – ha rövidek is – a sportágban, illetve rálátásom a sportágra megerősített elhatározottságomban, hogy maximalista hozzáállással, kiterjedt kapcsolatrendszerrel, szakmai és gazdasági kompetenciákkal a sportágat hatékonyan képviseljem a hazai sportéletben, az állami- és sportigazgatási, irányítási rendszerek, a gazdasági élet és média döntéshozói előtt, valamint a nemzetközi kapcsolatokban.”