Olasz-magyar együttműködési megállapodást írtak alá Rómában!

Szövetség

Az elmúlt napokban Rómában járt és az Olasz Röplabda Szövetség vezetésével folytatott tárgyalásokat az MRSZ elnöke, dr. Bögöly Gyula. Az egyeztetések sikerrel zárultak, hisz a két szövetség között együttműködési megállapodás köttetett.  

Az olasz szövetség központjában tartott találkozó fő témája egy olyan együttműködési program megvalósításának előkészítése volt, amely mind az olasz, mind a magyar röplabdázást segíti a jövőben. A felek egyetértettek abban, hogy a két ország röplabdás múltja hosszú évtizedekre tekint vissza és sok a kapcsolódási pont is közöttük. Elég csak arra gondolni, hogy a magyar női válogatottat jelenleg olasz szövetségi kapitány, Alessandro Chiappini irányítja, míg az olasz női első osztályban két magyar játékos – Szakmáry Gréta és Németh Anett – is szerepel, de a múltban több férfi röplabdázó is megfordult az itáliai élvonalban, így például Kántor Sándor, aki 2001-ben az Olasz Aranylabdát is elhódította, ami a bajnokság legjobb játékosának jár, most pedig a Scandicci másodedzőjeként ér el sikereket.

A római találkozó több szempontból is eredményes volt. Megköttetett ugyanis egy olyan együttműködési megállapodás, amelyet sikerült komoly tartalommal is megtölteni.

– Örülök neki, hogy egy olyan megállapodást kötöttünk, amelynek már a közeljövőben érezhetjük a pozitív hatását. Januárban olasz szakemberek érkeznek majd Magyarországra, hogy különböző felméréseket végezzenek, bemutatóedzéseket tartsanak és segítsék magyar kollégáikat, utánpótlás röplabdázóinkra pedig olaszországi túra vár majd a 2024-es esztendő első negyedévében, ők a Club Italia fiataljaival készülhetnek együtt és játszhatnak mérkőzéseket, a magyar edzők pedig áprilistól utazhatnak majd ki és látogathatnak a többi között felnőtt válogatott tréningeket is, fejlesztve ezzel tudásukat – nyilatkozta dr. Bögöly Gyula MRSZ-elnök.

Olasz részről Giuseppe Manfredi, az olasz szövetség elnöke, Stefano Bellotti főtitkár és Libenzio Conti, az olasz liga vezérigazgatója vett részt a találkozón, amelyen jelen volt – az együttműködést ugyancsak támogató – Renato Arena, a CEV alelnöke is.