Bogdán Bence: „Ezt a meccset a Kecskemétnek kell nyerni”

Klub - hazai, Teremröplabda

A Kecskeméti RC sajátnevelésű ütője, a 19 éves Bogdán Bence szerint csapata az esélyese a vasárnapi idénynyitónak, ugyanakkor tisztelik a dági együttest, éppen ezért igyekeznek tudásuk legjavát nyújtani a mérkőzésen. Mint ismert: október elsején a Kecskeméti RC – Dági KSE mérkőzéssel veszi kezdetét a férfi röplabda Extraliga 2023/2024-es szezonja.

 

Mióta készülnek együtt az új idényre?
Mi már augusztus eleje óta, s talán pont emiatt érzem azt, hogy egyre összeszedettebb a csapat, s talán készen is áll a szezonkezdésre. Nagyon várjuk már az első bajnokit.

Célokról, elvárásokról tudna már bármit is mondani?
Lehet, hogy korai a kérdés. A lényeg egyelőre, hogy ezt a Dág elleni meccset nyerjük meg!

Azért mondjon valamit a szurkolóknak, milyen lesz ez a mostani Kecskemét?
Sokat változott a keret, van bőven érkező, s olyan is, aki máshol folytatja a pályafutását. Az idei keretünk egy jóval fiatalabb összetételű társaság, az átlagéletkor alacsonyabb, mint az eddigi években volt. Ettől függetlenül mivel sokan évek óta együtt röplabdáznak vagy röplabdáztak, összeszokottnak mondható a társaság. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a kupában és a bajnokságban is az éremért küzdjünk, de ehhez elképesztően sok munkára lesz szükség.

Az előző szezonokban a televíziós mérkőzéseken is képes volt kifejezetten jó teljesítményre. Idén miben vár előrelépést önmagától?
A lényeg, hogy minél többet játsszak. Szeretnék sok meccset magam mögött tudni, s ha ezek jó eredményekkel is párosulnak, akkor örülni fogok.

 

A Kecskeméti RC – Dági KSE férfi Extraliga szezonnyitót élőben közvetíti a Hunvolley Tv!