Jól szolgálta a felkészülést a székesfehérvári nemzetközi torna

Klub - hazai, Teremröplabda

A székesfehérvári röplabdasport korábbi támogatójáról, a 2015-ben elhunyt Horváth Károlyról elnevezett tornán három magyar és egy osztrák férfi röplabdacsapat vett részt. A VOK Sportcsarnokban rendezett viadal célja a hazai és nemzetközi versenysorozatokra való felkészülés elősegítése volt. Az aranyérmes az osztrák UVC Graz gárdája lett, míg a házigazda MÁV Előre Foxconn a második helyen zárt. A Pénzügyőr lett a harmadik, a TFSE pedig a negyedik.

A torna első összecsapásán a fehérváriak 3:0-ra verték a TFSE-t, majd a graziak 2-1-re a Pénzügyőrt. A délután folyamán a Pénzügyőr 2:1 arányban bizonyult jobbnak a TFSE-nél, míg az elsőségről döntő összecsapáson a Graz nyert 2-1-re a MÁV Előre ellen.

„Az első mérkőzésen örültem, hogy sok fiatal játéklehetőséget kapott. A második találkozón az első szett könnyű behúzása után kicsit lazábbra vettük a játékot, amit a grazi csapat kihasznált, majd át is vette a vezetést és egy felszabadult játékkal fölénk kerekedett, ami az ő győzelmüket eredményezte. Az elmúlt két hét edzőmeccsein is mindig ugyanaz a tanulság, hogy 1-2 szett megnyerése után nem elégedhetünk meg az eredménnyel, mivel a röplabdát nem kettő, hanem három nyert szettre játsszák” — nyilatkozta a MÁV Előre honlapjának Dávid Zoltán, a fehérváriak vezetőedzője.