Női NB I: tovább tart a TFSE és a DVTK versenyfutása

Klub - hazai, Teremröplabda

A 19. forduló mind a hat mérkőzését szombaton rendezték a női NB I-ben. A tabella első öt helyén álló csapat egyaránt győzni tudott, így az élen nem változott a sorrend: a TFSE egy szettet elvesztett az UTE ellen, de így is tartja egypontos előnyét a Jászberényt legyőző Diósgyőrrel szemben. A Vasas is csak egy játszmát bukott el a BVSC otthonában, így nekik is egy pont az előnyük a Budaörsöt legyőző Veszprémmel szemben. Az ötödik hely az Eötvös DSE ellen simán nyerő Gödöllőé, míg a hatodik helyre a Szent Benedek otthonában győztes Békéscsaba jött fel.

 

Női NB I:
SZBRA – Békéscsabai RSE 0:3 (18, –12, –15)
Balatonfüred, 34 néző. V: Szabó Zs., Veress.
SZBRA: Mayerhoffer 6, Tóth S. 8, Schneider 5, Orosz 10, Sólyom, Gergácz 4. Csere: Balogh E. (liberó), Egri B., Lovász, Spándli, Szakály 2, Krakoczki. Vezetőedző: Fésüs Irén.
BRSE: Tuska 13, Korcsok 6, Feld 2, Sinka 18, Lázár 4, Fekete G. 6. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Szatmári, Fekete R., Mikus 3, Szécsi. Vezetőedző: Nagy Attila.
Edzői értékelés
Szőke Zoltán:
– Ezen a meccsen nem tudok senkit kiemelni, voltak ugyan szép megoldásaink, de nagyon kevés. Mindenki a tudása alatt játszott. Félünk a pályán az ellenféltől és egymástól is, ezért nem tudunk csapatként működni. A játékosok mindent megkapnak, hogy ez ne így legyen, de ameddig nem változik meg mindez, addig nem tudunk előrelépni.
Nagy Attila: – Ma nagyon összeszedettek és motiváltak voltunk az egész mérkőzés alatt. Elsősorban a nyitásaink működtek szinte hiba nélkül, s ehhez társult egy nagyon erőteljes támadójáték, ami el is döntötte ma a mérkőzés sorsát.

Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (21, 14, 17)
Monor, 37 néző. V: Halász E., Árpás.
GRC: Halla P. 4, Nagy V. 6, Sorompó 4, Kökény P. 20, Borsos L. 6, Kovács E. 14. Csere: Szerencsés (liberó), Vas 1. Vezetőedző: Szalay Attila.
EÖTVÖS: Pálfi 2, Fehérvári 3, Berza 3, Juhász F. 5, Terzievska 11, Muldrow 11. Csere: Papp Cs. (liberó), Kovács A., Dóka, Kozma, Kunkli. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– A párharc elején nehezen találtuk a saját ritmusunkat és problémánk volt néhány játékelemmel. A későbbiekben már nem voltak ilyen gondjaink és magabiztosan tudtuk hozni a mérkőzést. Ebben nagy segítségünkre volt a lelkes szurkolóink kitartó biztatása. Köszönjük nekik és reméljük, a hátralevő három találkozón is számíthatunk rájuk! Ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk, ezért szeretnénk köszönetet mondani a Monor Városi Sportcsarnok vezetőségének és alkalmazottainak, hogy idén is mindenben támogattak és otthont adtak nekünk! Köszönjük a labdaszedőknek és az egész hazai stábnak, hogy minden mérkőzésen segítették a csapatot!
Szombathy András: – Igyekeztünk helytállni, ez csak helyenként sikerült.

TFSE – UTE U21 3:1 (21, –25, 13, 12)
Győri út, 62 néző. V: Ladányi, Barabás.
TFSE: Zen 10, Kökény N. 7, Villám 21, Budaházy 11, Tettamanti 10, Villányi 11. Csere: Boller (liberó), Rácz, Turcsányi, Vámos, Török P. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
UTE: Riesz 3, Correa 10, Kopunovic 6, Pécsi 3, Kis D. 15, Rádosi 6. Csere: Németh Z. (liberó), Németh H. 4, Kovács K. 2, Takács V. 3, Győr. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.

BVSC-Zugló – Vasas SC 1:3 (14, –19, –27, –13)
Szőnyi út, 89 néző. V: Nagy Zs., Suba.
BVSC: Nagy Zs. 10, Benedek R. 6, Dani 1, Riczkó 18, Wirth 7, Rózsa 2. Csere: Sartoris (liberó), Tóth Bagi, Puskás 12, Marton, Bajnóczi 3, Nyuka, Hemmert. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
VASAS SC:
Botyánszki 11, Nagy S. 10, Märcz 3, Jámbor 13, Fekete F. 3, Erőss 13. Csere: Szili (liberó), Olcsváry 1, Vértes, Imre 3, Rieder 3. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely:
– A múlt héthez képest hatalmasat léptünk előre a játékban és a koncentrációban, ám sajnos ez sem volt ma elég a pontszerzéshez. Remekül indultunk, nagyon jól működött a sáncunk és a védekezésünk az első felvonásban. A döntő momentum a harmadik szett végjátéka volt, ahol többször a kezünkben volt a lehetőség – ezúttal nem bírtunk élni vele, de remélem, hogy fogunk belőle tanulni és a következő mérkőzéseken már meg fogjuk oldani ezeket a helyzeteket.
Kőnig Gábor: – A szezon egyik legrosszabb teljesítményével sikerült ma nyernünk elsősorban annak köszönhetően, hogy a mentalitásunk az egyik legjobb volt. Ha ez a kettő egységbe kerül, akkor tudunk olyan meccseket játszani, mint amikre a társaság hivatott. Ma a tudásunk nagyon kis százalékát mutattuk be, de ehhez természetesen kellett egy jól felkészített BVSC is, amely harapott és nagyon szeretett volna visszavágni. Görcsösek voltunk, de örülök, hogy sikerült szépen, győzelemmel zárni.

VEHIR-Veszprémi ESC – Budaörsi DSE-Emericus 3:0 (16, 13, 23)
Veszprém, 142 néző. V: Sík, Bibók.
VESC: Deli 5, Araújo 10, Sólyomvári 5, Nagy E. 8, Horváth D. 10, Thompson 9. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér, Szalczinger. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
BDSE: Darvas 1, Horváth P. 7, Kiss Zs. 4, Rékasi 1, Tátrai Zs. 12, Merza 3. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Pisák L., Pisák F. 12, Jakab, Tátrai N. 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Szokolikné Kalmár Judit:
– Minden meccsnek úgy vágunk neki, hogy a cél a 3 pont megszerzése. Ennek megfelelően kezdték el a lányok is a meccset. Nyitásaink kellően támadók voltak, erre igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni. Meccs közben igyekeztünk a hibákat javítani, ez időnként sikerült is. Gratulálok a Csapatnak, egy fontos lépéssel közelebb vagyunk a célunkhoz.
Ujvárosi Levente: – Ma úgy szenvedtünk sima vereséget, hogy összesen 1-gyel kevesebb pontot szereztünk támadásból, mint ellenfelünk… Ezt gyorsan el kell felejteni és pénteken hazai pályán javítani, mert képesek vagyunk rá.

Diósgyőri VTK – Jászberény VT 3:0 (16, 12, 8)
Miskolc, 138 néző. V: Szél, Vigh.
DVTK: Vajdová 12, Hollósi 5, Toszics 13, Egri K. 15, Kiss E. 10, Kalmár 7. Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Tóth Cs., Bari, Németh B. 2, Bátori 1, Nagy F., Kovács L. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
JÁSZBERÉNY: Fodor 1, Kovács D. 1, Sléder 5, Kocsi 1, Juhász V. 7, Somlai. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Faragó 2, Berényi 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Alapvetően csak annyi történt, hogy megtettük, amit megígértünk: végig teljes elszántsággal játszottunk. Azt kértem a lányoktól, ha sikerül nagyobb előnyt kialakítani a mérkőzés folyamán, akkor se lankadjon a koncentrációjuk. Ezt maradéktalanul betartották, ennek köszönhetően mi irányítottunk és jó ritmusú találkozót játszhattunk. Külön öröm, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni és hogy akkor sem esett vissza a játékunk, amikor javarészt fiatalok voltak a pályán. Három forduló még hátra van, hinni és dolgozni kell tovább!