Ezúttal sem talált fogást az MTK a Vasason, elődöntős a címvédő

Klub - hazai, Teremröplabda

Időrendben harmadikként a címvédő Vasas Óbuda is bejutott a női Extraliga elődöntőjébe, miután az MTK Budapest elleni negyeddöntős párharc harmadik mérkőzését is megnyerte 3:0-ra. Ezzel az is eldőlt, hogy az elődöntő egyik ágán a Swietelsky-Békéscsaba és a Szent Benedek RA mérkőzik majd meg egymással, míg a Vasas a Fatum-Nyíregyháza és a Kaposvár párharc továbbjutójával meccsel majd a fináléba kerülésért.

 

Női Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:0 (20, 18, 21)
Folyondár utca, 181 néző. V: Szarka, Sík.
VASAS: Török K. 2, Kump 11, Bannister 5, Bojko 17, Abdulazimova 8, Fábián. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Jámbor 6, Vezsenyi 2, Szkripak 1, Papp 1. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MTK: Szabó L. 8, Garai 3, Aszonja 15, Tatár 6, Costa 4, Berkó 2. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Briga. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
– Örülök, hogy ez a mai mérkőzés ilyen szoros csatát hozott, és Aliz, valamint Cili is jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Utóbbi első rájátszásmeccsén játszott remekül, mindketten megmutatták, hogy számíthatunk rájuk. Több olyan hibát is lekövettünk, amit nem lett volna szabad, de mivel ebben a felállásban még nem röplabdáztunk, ez benne volt a mai mérkőzésben. Örülök, hogy 3:0-val zártuk a mai találkozót és a párharcot is, így teljesítettük a következő célunkat. Mostantól arra fókuszálunk, hogy bejussunk a fináléba.
Leiszt Máté: – Jó minőségűen röplabdáztunk a mai mérkőzésen, ám úgy érzem még ennél is több lehetett volna a meccsben. A jövő szempontjából viszont nagyon fontos, hiszen bebizonyítottuk, hogy jó úton járunk. Mostantól csak az előttünk álló feladatokra tekintünk és készülünk a következő fordulóra az UTE ellen. Gratulálok a Vasas Óbuda csapatának és sok sikert kívánunk a továbbiakban!
A párharc végeredménye: 3–0 a Vasas javára.

 

HETI PROGRAM:
Április 1., szombat
16:00 SZBRA – Békéscsabai RSE (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
18:00 Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 TFSE – UTE U21 (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – Vasas SC (női NB I)
18:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Jászberény VT (női NB I)

Április 2., vasárnap
16:30 Pénzügyőr – Fino Kaposvár (férfi Extraliga-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
19:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I elődöntő, 1. mérkőzés)