Női NB I: pontot vesztett az éllovas, egy pont a DVTK hátránya

Klub - hazai, Teremröplabda

Öt mérkőzést játszottak le szombaton a női NB I-ben. Az éllovas TFSE elhullajtott egy pontot Budaörsön, így a Veszprémet 3:1-re legyőző DVTK hátránya már csak egy pont. A Vasas magabiztosan nyert Jászberényben, így feljött a harmadik helyre, míg a Békéscsabát 4 játszmában legyőző Gödöllő bebiztosította az 5. helyét. A BVSC-Zugló Debrecenben nyert ugyancsak 3:1-re.

 

Női NB I:
Gödöllői RC – Békéscsabai RSE 3:1 (10, 23, –23, 18)
Monor, 60 néző. V: Bibók, Mezei.
GRC: Sorompó 2, Kökény P. 16, Borsos L. 8, Kovács E. 25, Halla P. 8, Nagy V. 14. Csere: Maurer (liberó), Boros, Máthé-Barabássy, Kardos. Vezetőedző: Szalay Attila.
BRSE: Tuska 17, Korcsok 6, Szatmári, Sinka 11, Mikus 7, Fekete G. 4. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Feld 2, Szécsi, Lázár, Fekete R. Vezetőedző: Nagy Attila.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Jól kezdtük a párharcot. Nagy kedvel és lendülettel játszott mindenki az első szettben. Ilyen egységes hatékonyság szerintem még nem jellemezte a csapatot. Mindenki hozzá tudott tenni az eredményhez, nem volt üres posztunk. Később a pontosság egy kicsit visszaesett, de mindig volt valaki, akire lehetett számítani.  Gratulálok az egész csapatnak!
Nagy Attila: – Ismét egy olyan mérkőzés volt, ahol nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, sajnos sokadik a szezonban. Nyitásfogadásban és védekezésben amatőr hibáink voltak, ami megbosszulta magát.

Jászberény VT – Vasas SC 0:3 (–9, –14, –18)
Jászberény, 82 néző. V: Vigh, Varjasi.
JÁSZBERÉNY: Kocsi 5, Kovács D., Sléder 6, Juhász V. 4, Faragó 2, Somlai 4. Csere: Lagzi-Kovács, Oszvald (liberók), Berényi, Farkas V. 1, Morvai 2. Vezetőedző: Deme Gábor.
VASAS SC: Botyánszki 8, Fekete F. 6, Erőss 5, Imre 5, Nagy S. 8, Märcz 2. Csere: Szili (liberó), Szabó A. 5, Rieder 3, Olcsváry 3. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Edzői értékelés
Kőnig Gábor: – Úgy tűnik, múlt héten kicsit elkiabáltam a sérültek és betegek visszatérését, mert ismételten több játékosomra sem számíthattam… Ennek ellenére ezt a mérkőzést is komolyan vettük, ami az első két szett eredményén látszott is. A harmadikra kicsit elvesztettük a fonalat, de különösebben ott sem kellett izgulnunk. Az utolsó négy fordulóban nehéznek ígérkező összecsapások várnak ránk, hétfőtől gőzerővel készülünk rájuk.

DSZC-Eötvös DSE – BVSC-Zugló 1:3 (–18, –25, 17, –18)
Debrecen, 43 néző. V: Villás, Suba.
EÖTVÖS: Fehérvári 3, Berza 12, Juhász F. 6, Terzievska 19, Muldrow 11, Pálfi 2. Csere: Végh, Papp Cs. (liberók), Németh A., Kozma 2. Vezetőedző: Szombathy András.
BVSC: Riczkó 12, Nyuka 1, Dani 16, Nagy Zs. 11, Wirth 4, Rózsa 4. Csere: Sartoris (liberó), Marton, Benedek R. 7, Bajnóczi 1, Tóth Bagi, Puskás 2, Hemmert 1. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
Edzői értékelés
Szombathy András:
– Megint szépen küzdöttünk, nyertünk is egy szettet, de még sok rutint kell szereznünk, hogy a kínálkozó lehetőségeket pontokra tudjuk váltani.
Daróczi Gergely: – Azt tudtuk egész héten, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés a mai, de végül a kelleténél is nehezebbé tettük magunknak. Amit szerettem volna azt az első, de inkább a negyedik szettben láttam viszont, közben pedig hullámhegyek és völgyek váltották egymást. Azon kell dolgozzunk, hogy sokkal stabilabbak legyünk a következő mérkőzéseken és bizonyos helyzetekben fegyelmezettebben kell játszanunk. A győzelemnek és a küzdelemnek nagyon örülök ám teendőnk lesz bőven a jövő héten is.

Budaörsi DSE-Emericus – TFSE 2:3 (18, 24, –17, –23, –12)
Budaörs, 90 néző. V: Varga A., Éri.
BDSE: Pisák L. 6, Horváth P. 20, Merza 8, Pisák F. 20, Tátrai Zs. 15, Kiss Zs. 6. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Tátrai N. 1, Darvas, Rékasi. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
TFSE: Kökény N. 2, Benedek G., Budaházy 3, Villám 21, Villányi 8, Zen 13. Csere: Boller (liberó), Halla G. 17, Rácz, Turcsányi, Tettamanti 6, Vámos. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Diósgyőri VTK – VEHIR-Veszprémi ESC 3:1 (–18, 20, 23, 22)
Miskolc, 327 néző, V: Horváth M., Jámbor.
DVTK: Hollósi 2, Toszics 29, Egri K. 12, Kiss E. 3, Kalmár 3, Vajdová 26. Csere: Kundrák (liberó), Nagy F. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
VESC: Nagy E. 9, Horváth D. 6, Thompson 13, Deli 5, Araújo 15, Sólyomvári 13. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagy az öröm és nem csak a győzelem miatt, hanem mert fel tudtunk szabadítani a végére olyan gátakat, amik a múlt héten hiányoztak. A mérkőzés elején is érződött, hogy mentális blokk van a csapaton, talán a túlságosan a bizonyítási vágy, vagy az eredménykényszer miatt. Ezt fokozatosan le tudtuk vetkőzni, és megtalálták a játékosok egymást, és nem is elsősorban a játékunkat. A játék az elejétől rendben volt, igaz voltak hibák, ami azt eredményezte, hogy az első szettet megnyerte az egyébként rendkívül jól játszó Veszprém, de az már akkor látszott, ha a hibáink számát leredukáljuk, akkor partiban leszünk. Mindenki kivette a részét abból a munkából, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet. Voltak olyanok, akik több pontot szereztek és voltak, akik kevesebbet, de ők a játék más elemeiben tették hozzá a magukét. Ilyen a blokkvédekezés, amit nem pontban, hanem akaratban mérnek. Ma mindenki tanúbizonyságot tett arról, hogy nem fogjuk feladni, van még négy forduló hátra, és továbbra is tartom, hogy április végén fog lezárulni ez a bajnokság!
Szokolikné Kalmár Judit: – Mondhatni tökéletesen kezdtük az első szettet. Sajnos ezt tudjuk, hogy nem feltételen jelenti azt, hogy a folytatásban is így marad. A második szettől lankadt a figyelmünk, nyitásfogadásban lettünk főleg pontatlanabbak és ami az első szettben működött, hogy változatos volt a játékunk, a második szettben már egyszerűbb játékot játszottunk, ami egy ilyen meccsen nem fér bele. Végig fej fej mellett haladtunk a többi szettben is, de ellépni nem tudtunk. A lányok minden tőlük telhetőt megtettek, amiért büszke vagyok rájuk. Sajnálom, mert 5 szett is lehetett volna, így a pontrablást hiányolom. Gratulálok a DVTK-nak.

 

HETI PROGRAM:
Március 26., vasárnap
13:00 UTE U21 – SZBRA (női NB I)
14:30 Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
18:00 MÁV Előre-ST. Solar – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Újpesti TE – Szent Benedek RA (női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: M4 Sport