Címvédésre készül a Pénzügyőr

Teremröplabda

Március 11-én rendezik a DRK Magyar Kupa bronzmérkőzését és döntőjét a férfiaknál. A döntőben ismét ott van a Pénzügyőr, amely a 2021-es finálé után ezúttal is a Fino Kaposvár ellen szerezné meg a kupaaranyat. Egy kupadöntőt már eldöntött a csapat ütőjátékosa, Tordai Ábel, aki a szép emlékek felidézése mellett elemezte csapata idei szezonját is.

Sorozatban ötödik Magyar Kupa döntőjére és sorozatban negyedik győzelmére készül a Pénzügyőr. Mi a csapat titka, hogy folyamatosan ott tudtok lenni a csúcson?

Ami biztos, hogy hozzájárul a sorozatos sikerhez, az az összeszokottság. A csapat magja több éve együtt játszik, ezért képesek vagyunk egymásért és a közös célért küzdeni. Persze az is számít, hogy vannak a mezőnyhöz képest kiemelkedő játékosok, akik képesek húzni a többieket. Aztán ott van a sok edzés, a kemény edzésmunka is Jókay Zoli vezetésével. Magyar Bálint többévi csapatkapitányi szerepe is fontos, jól összetartja a társaságot a többi tapasztaltabb játékossal együtt. Emellett mindig jönnek újabb erők, fiatalok akik frissítik kicsit a csapatot.

Ezeken a döntőkön te is a csapat tagja voltál, sőt a 2020-as Kecskemét elleni fináléban a padról beszállva te voltál a Pénzügyőr nyerőembere. Hogy emlékszel erre a döntőre?

Az a döntő nagyon emlékezetes volt, máig olyan kicsit számomra, mint egy meseepizód a karrieremben. Tétmeccsen azelőtt aligha játszottam, mégis az edző végső lehetőségként kipróbált engem is az átló poszton, ami jól kifizetődött. Tisztán emlékszem, miután beálltam, megkaptam az első labdám négyes helyen, amin nem sokat gondolkodtam, egyszerűen nekimentem és pont lett (ha jól emlékszem a blokk között ment el az ütésem). Ez megadta az alaphangot, onnantól kezdve a bátorságommal bevonzott szerencsével nagyon hatékony tudtam lenni, ez persze vitt minket előre. Miután megnyertük a meccset, nagy volt körülöttem a felfordulás, hívtak rövid interjúra, sokan gratuláltak, illetve küldtek gratuláló üzeneteket. Utána valóban jó érzés volt a kapott figyelem, máig feljön néha ez a döntő ahogy valaki megemlíti.

Az idei szezonban nagyon szoros a verseny az aranyért, a Pénzügyőr pedig nem játszik akkora fölényben, mint az elmúlt idényekben. Hogy értékeled az idei szezonotokat?

Az valóban igaz, hogy nem játszunk már olyan fölényesen, mint két éve mondjuk. De azért ugyanúgy vezetjük a bajnokságot, ami magáért beszél. Az, hogy a csapat ugyanazzal a maggal ennyiszer nyert már, egyben lehet a hátránya is néha, mert sokszor könnyű belekényelmesedni ebbe a helyzetbe, és néha nehezebb megtalálni a motivációt. Illetve ha kikapunk, az általában nagyobb port kavar. Eddig szerintem jól teljesítettünk, vezetjük a bajnokságot, igaz a fontos rész csak most következik. 

Hogy látod a saját teljesítményedet a csapaton belül?

Én úgy érzem az edzéseken jól szoktam teljesíteni, próbálom mindig odatenni magam és emelni az edzés színvonalát. Emellett sokszor jól szálltam be meccseken, még ha csak nyitnom kellett is.

A Magyar Kupa fináléjáig befejeződik az Extraliga középszakasza. Mit vársz ezeken a mérkőzéseken?

Most a cél az, hogy egy kisebb hullámvölgyből felszívjuk magunkat, és olyan szintre kerüljünk újra, hogy képesek legyünk a kupadöntőn csapatként kiadni magunkból a legjobb teljesítményünket. Az előttünk álló két hét, továbbá a Kazincbarcika elleni meccs is erről fog szólni. Arra is jó volt ez az időszak, hogy kapjunk egy figyelmeztetést (pár vereség formájában), hogy jobban össze kell szedjük magunkat, hiába vagyunk az első helyen.

2021 után ismét a Kaposvár lesz az ellenfeletek. Mire számítotok a kaposváriak elleni fináléban?

Nem játszottunk a Kaposvári együttessel, mióta megerősödött és nagyobb lendületet kapott, így lesznek új helyzetek a kupadöntőn, amikhez majd alkalmazkodnunk kell a játék során. Persze előre is készülni fogunk. Legfontosabb azonban, hogy elérjük azt, hogy mi tudjuk diktálni a tempót. Abban biztos vagyok, hogy keményen kell majd küzdeni, hasonlóak az esélyek, egy kupadöntőn bármi megtörténhet, lásd a korábban említettet. Amelyik csapat jobban akar, az fog nyerni. Természetesen bízom abban, hogy ezek mi leszünk.