Magyar Kupa: győzött a „kis” Vasas, továbbjutott a VESC

Klub - hazai

Újabb két mérkőzést játszottak le a női Magyar Kupa selejtezőjében. A veszprémiek magabiztosan győztek az előző idényben még velük egy osztályban szereplő Kispest SE otthonában, így ki is harcolták a főtáblára kerülést, s ott nem kell messzire, csak Balatonfüredig utazniuk. A Vasas fiókcsapata első mérkőzését a Budaörs ellen játszotta le, s az utánpótlás-válogatottakkal teletűzdelt piros-kékek négy játszmában győzték le a Pest megyeieket.

 

Női Magyar Kupa-selejtező:
Kispest SE – VEHIR-Veszprémi ESC 0:3 (–12, –18, –17)
Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 37 néző. V: Takács Á., Bátkai-Katona.
KISPEST: Béni, Varga P., Horváth D., Törköly, Lisztes, Jakubicska. Csere: Karkusz, Horváth F. (liberók), Rák, Kőszegi, Strung, Földi, Nagy O. Vezetőedző: Takács Gergely.
VESC: Araújo, Sólyomvári, Bozsó, Thompson, Pós, Dordzsceren. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér, Hajós, Deli, Szalczinger. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Sajnos nem tudtunk felpörögni a mérkőzésre, nem tudtuk felvenni az ellenfél játékának tempóját. A második és harmadik játékrészben voltak jó periódusaink, de összességében ez a mai napon kevés volt.
Ibrahimi Edon: – A legfontosabb az volt, hogy győzelemmel kezdjük a szezont és ez sikerült. Végre tétmérkőzésen is láthattam a lányokat és úgy érzem, hogy ez egy jó teljesítmény volt a csapatomtól. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani, megyünk tovább és készülünk a bajnoki rajtra.
Továbbjutott: a VEHIR-VESC.

1. mérkőzés:
Vasas SC – Budaörsi DSE-Emericus 3:1 (21, –23, 21, 15)
Budapest, Folyondár utca, 60 néző. V: Árpás, Nagy L.
VASAS: Botyánszki 11, Nagy S. 10, Erőss 18, Imre 14, Rieder 13, Märcz 2. Csere: Stankovics (liberó), Olcsváry, Tóth S. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
BDSE: Darvas 1, Horváth P. 17, Hernády 11, Vincze 10, Tátrai 6, Merza 6. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Jakab 5, Pisák F. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Kőnig Gábor:
– Örülök, hogy túl vagyunk az első hivatalos mérkőzésünkön, amely pont olyan volt, mint egy első meccs fiatalokkal a felnőtt mezőnyben. Minden szettet jól kezdtünk, aztán részben emiatt az idegesség miatt is szorossá tettük őket. A győzelmünk elsősorban a blokkvédekezésünknek volt köszönhető, de még sok kiaknázatlan lehetőség van a csapatban. Ezekre már a visszavágón is igyekszünk odafigyelni, de nem lesz könnyű. Kíváncsian várom, idegenben milyen játékra leszünk képesek. A Vasas-szurkolóknak pedig szeretném külön megköszönni, hogy kijöttek a meccsünkre és jó hangulatot teremtettek.
Ujvárosi Levente: – Annyi sérülés és betegség sújt mostanában minket, amennyinek egész évben kéne lennie. Pillanatokat mutattunk meg a tudásunkból. Természetesen ez nem csökkenti a tehetséges játékosokból álló Vasas érdemét. Szerdán megpróbáljuk a lehetetlent.