Férfi Extraliga: már nem veretlen a bajnok, most a DEAC fordított 0:2-ről

Klub - hazai, Teremröplabda

Teljes fordulót játszottak le a férfi Extraligában. A fővárosi rangadón a címvédő Pénzügyőr szerzett vezetést, de a Kovács Zoltánt nélkülöző bajnokcsapat ezt követően kénytelen volt fejet hajtani a MAFC előtt. A DEAC a múlt héten 2:0-s előnyről kapott ki, most viszont a Fundorát nélkülöző házigazda Kecskemét vezetett két szett után, végül azonban a debreceniek örülhettek. A Fino is csak a döntő játszmában csikarta ki a győzelmet az újonc MÁV Előrével szemben, a Vegyész viszont csak egy szettet engedélyezett a Kistextnek, s ezzel a tabella élére állt.

 

Férfi Extraliga:
GreenPlan-VRCK – Kistext JP Auto Mercedes 3:1 (19, 28, –23, 19)
Kazincbarcika, 260 néző. V: Horváth M., Halász E.
VRCK: Moraes 4, Páez 1, Blázsovics 21, Tárabus 11, Szabó D. 23, Árva 6. Csere: Kiss M. (liberó), Warzywoda 1, Csoma, Péter B. 4, Juhász 3, Garan. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KISTEXT: Csizmadia, Reffatti 14, Mihucz 4, Fazekas 10, Gebhardt N. 5, Gönczi. Csere: Lassu (liberó), Óhidi 1. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Nem tehetjük meg a hazai közönséggel, de még az ellenféllel sem, hogy így leállunk két nyert szett után. A szurkolóknak köszönjük a biztatást, ma tényleg volt, hogy a hetedik embert jelentették, átlendítettek a nehéz pontokon. Voltak azonban jó megmozdulásaink is, gondolok a nyitásokra, de olyan könnyelműnek nem szabad lennünk a jövőben, mint ma voltunk a harmadik szettben.
Olekszandr Gutor: – Gratulálunk a Kazincbarcika csapatának. A szettek végén jobban koncentráltak, mi pedig nagyon sok ki nem kényszerített hibát ejtettünk. Ez jól látszott a második szett vége fele. Így tulajdonképpen hozzásegítettünk a mérkőzés megnyeréséhez a Kazincbarcikát. Nagyon sok munka áll még előttünk, hogy elkerüljük ezeket a hibákat és feljavítsuk saját játékunkat.

MAFC BME – Pénzügyőr 3:1 (–11, 20, 19, 17)
Budapest, Folyondár utca, 246 néző. V: Szabó P., Jámbor.
MAFC: Gomez Galvez 3, Krupánszki 9, Eke 4, Dimitrov 13, Topuzliev 18, Gacs 14. Csere: Pápai (liberó), Kunert, Torbica 1, Szabó B. 1. Vezetőedző: Nagy Péter.
PÉNZÜGYŐR: Nascimento 7, Magyar B. 3, Dávid Cs. 11, Rása 9, Majoros 17, Kiss D. 12. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy, Tordai, Tamási. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
– Egész héten dinamikusan, jól edzettek a srácok, ezért is volt érthetetlen számomra az első szett. Talán kicsit megilletődve kezdtünk. Nagy nehezen kiharcoltuk a második szettben a győzelmet és úgy gondolom onnantól fogva mi irányítottuk a játékot!
Jókay Zoltán: – Az első játszmáról ne beszéljünk ott a MAFC-nak nem volt játéka, de ők feltudtak állni abból. Nekünk a második játszma közepétől nem volt játékunk és abból mi már nem tudtunk felállni.

Kecskeméti RC – Debreceni EAC 2:3 (22, 18, –23, –16, –11)
Kecskemét, 200 néző. V: Szarka, Tillmann.
KECSKEMÉT: Baserio 9, Keen 3, Bogdán 6, Boldizsár 6, Argilagos 33, Kecskeméti 12. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Török S., Kiss B., Varga P. 3., Szabó P. 1. Vezetőedző: Nagy József.
DEAC: Bagics 4, Remete 1, Tóth A. 3, Willian 32, Moret 15, Almora 22. Csere: Bán (liberó), Kiss I. 6. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Nagy József:
– Ez az idény nem a tervek szerint indult, egy kezdő játékost is nélkülöznünk kellett. Emiatt gyengébb volt a keretünk, de így is megoldottuk az első két szettben a problémát, kiválóan játszottunk. A harmadik játszmában elfogyott a lendület, döcögött a játékunk, és feljavult a Debrecen is.
Fodor Antal:
– A Kecskemét vendégeként bravúros győzelmet arattunk. A mérkőzés elején a nagy akarat sok hibát hozott a játékunkba. Az ellenfél ezt kihasználta, így magabiztos két szettes előnyre tett szert. A folytatás az akarat és a hit diadala volt. Folyamatosan javuló játékkal megfordítottuk a meccset. Nagyon gratulálok a csapatomnak!

MÁV Előre-Foxconn – Fino Kaposvár 2:3 (–27, 21, –17, 22, –11)
Székesfehérvár, 217 néző. V: Sík, Adler.
MÁV: Kholman 3, Szabó V. 10, Koci 26, Ambrus 7, Bibók 5, Doda 16. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Boa 9, Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
FINO: Lescay 12, Mancsev 1, Hubicska 6, Iván B. 10, Quevedo 31, Bögöly 24. Csere: Bozóki, Eördögh (liberó), Donisthorpe, Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakaljacsics.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Gratulálok a gyerekeknek, nagyon szépen játszottak! Mindent megtettek a mai mérkőzésen, hogy győzelemre vezessék a csapatot. Talán ezúttal a rutin döntött ellenünk.
Szlobodan Prakljacsics:
– Nagyon sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, amit a jól játszó Fehérvár ki is használt. Sokat kell még dolgoznunk! Jövő héten hazai környezetben jobb játékra számítok!

 

Férfi NB I:
Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc 0:3 (–15, –19, –21)
Szolnok, 125 néző. V: Soltész, Szabó P.
SZOLNOK: Oláh R. 2, Fenyvesi D. 5, Csombor 1, Bíró 3, Reiner 6, Acsai 5. Csere: Földes 1, Dalkó (liberók), Timár 3, Kovács D. Megbízott edző: Bodonyi Ákos.
MEAFC: Kozsla 4, McLaughlin 1, Kapusi 9, Csizmadia 5, Komlósi 15, Simkó 7. Csere: Karóczi (liberó). Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Bodonyi Ákos:
– Gratulálok a Miskolcnak! A széleken dinamikusabban mozogtak, így eredményesebbek voltak. Dolgozunk tovább, hogy elérjük céljainkat és határainkat. Utóbbi még nagyon messze van.
Bagó László: – Az első szettben azt játszottuk, amit előzetesen megbeszéltünk. Aztán pár könnyelműen vett labdamenet következményeként elbizonytalanított 1-2 játékosom. Érthetetlenül sok elhibázott nyitás és nyitásfogadási pontatlanság jellemzett a mérkőzés végéig. A fiataloknak meg kell tanulni kezelni az ilyen helyzeteket, szóval hagytam szenvedni őket, szerencsére megoldották, sikeresen túl vagyunk az első mérkőzésen. Összességében nem vagyok elégedett, csak az eredménnyel. Ahelyett, hogy élveztük volna a játékot, egy izzadságszagú meccsbe kevertük magunkat.

Dunaújvárosi KSE – Gamma Party.CO 3:1 (19, –21, 18, 14)
Dunaújváros, 65 néző. V: Szabó Zs., Kiss Z.
DKSE: Winter, Tóth K. 5, Pavljuk 21, Farkas L. 3, Velicsko 5, Laczi 15. Csere: Kuti (liberó), Szalai 10, Pintér, Gőczi 5, Vida 1, Kisházi 1, Béres 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
GAMMA: Kocsondi 14, Tarr 3, Nagy P. 14, Báder 3, Katona 9, Juhász B. 1. Csere: Parsa (liberó), Balogh B. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Örülök, mert hoztuk a kötelező győzelmet, és annak is, hogy mindenki pályára tudott lépni. A második szettben a felállást én kavartam egy kissé túl, de a harmadik és a negyedik játékban minden rendeződött. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, és bízom abban, hogy a következő mérkőzést ilyen felfogásban játsszuk majd.
Kovács Sándor: – Egész mérkőzés egy hullámvasút volt számunkra. Sajnos minden szett elején beragadtunk, ami egy ilyen ellenfél ellen nem fér bele. Nyitásunk és nyitás fogadásunk nem volt túl hatékony, ami miatt a játékunk ki ismerhető lett, és az agresszívan játszó ellenfelünk ezt ki is használta.

TFSE – Dág KSE 1:3 (22, –9, –15, –23)
Budapest, Győri út, 87 néző. V: Villás, Ladányi.
TFSE: Együd, Gyenes 1, Szappanos 7, Márton 4, Czita 7, Merkler 10. Csere: Nagy T., Szabó B. (liberó), Arató, Tóth M. 1, Fenyő 10, Tanai 3. Vezetőedző: Lónárt Péter.
DÁG: Szabó B. 6, Kun 18, Sow 15, Oláh 19, Horváth B. 3, Flachner D. 7. Csere: Farkas (liberó), Benkő 8. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Lónárt Péter:
– A mérkőzést fegyelmezetten és magabiztosan kezdtünk. A második szettől a gépezet akadozott, sok nem kikényszerített hibát vettünk. A negyedik szettben újra elkezdtünk hinni és óriási hátrányt dolgoztunk le. Sajnos a végjátékot nem sikerült befejezni, viszont ami mindennél fontosabb, hogy óriási rejtett erő van A csapatban!
Zirigh Balázs: – A mérkőzés előtt úgy gondoltam, hogy egy nagyon harcos TF fog nekünk ugrani, akinek nincs vesztenivalója ellenünk! Feltüzelte őket, hogy győzelemmel kezdtek újoncként, és hogy nem ők a mérkőzés esélyesei! Sajnos a mai napon voltak periódusok, amikor nem volt olyan a koncentrációnk, és az önbizalmunk, amilyennek lennie kéne képességeink alapján! Pozitívum viszont, hogy két játszmában közel voltunk ahhoz a szinthez, sőt el is értük, amit szeretnénk, és ezt jó volt látni!