Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a Kistext–Party.Co

Klub - hazai, Teremröplabda

Szeptember 30-án, pénteken, azaz a mai napon a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével (amelyet a Hunvolley Tv is élőben közvetít) kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk utolsó részében a Kistext-Party.Co csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Jurij Kruzskov (orosz, Olimpia Titanii București), Gebhardt Norbert (Kecskeméti RC), Csizmadia Tamás (VRCK), Sümegi Kristóf (DKSE), Fazekas Balázs (DEAC)
Távozott: Bán Viktor (DEAC), Kalmár Ákos (Fino Kaposvár), Rafael De Bairros, Kocsondi Dávid (Gamma), Szabó Márton

A tavalyi újonc igencsak hektikusan szerepelt az előző idényben, hiszen bravúros győzelmeket is szereztek az elején, legyőzték például az ezüstérmes Finót és a bronzérmes MAFC-ot is, aztán azonban váratlan vereségek is becsúsztak, s az eredetileg akár elődöntőbe is várt gárda végül a hetedik helyért, a bentmaradásért volt kénytelen csatázni.

A Fino mellett ők azok, akik a nyáron edzőt váltottak, s az ukrán Olekszandr Gutor vette át a csapat felkészítését, amelyből fél tucat játékos távozott, helyükre az orosz Jurij Kruzskov, Gebhardt Norbert Kecskemétről, Csizmadia Tamás Kazincbarcikáról, Sümegi Kristóf Dunaújvárosból, Fazekas Balázs pedig Debrecenből érkezett, míg a Willian Reffatti, Óhidi Richárd, Gönczi Imre, Ilja Makarov és Lassú Ádám maradt a tavalyi csapatból.

Sokáig úgy volt, hogy a Pénzügyőr brazil centere Pedro is az ő játékosuk lesz, ő azonban menet közben elhagyta a csapatot. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy hogyan sikerül majd helytállniuk az élvonalban.

 

HETI PROGRAM:
Szeptember 30., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 DSZC-Eötvös DSE – Jászberény VT (női Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés)

Október 1., szombat
17:00 DEAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Gamma Paty.CO (férfi NB I)
19:00 MAFC-BME – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I)

Október 2., vasárnap
16:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)
17:00 Kecskeméti RC – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+