Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a Fino Kaposvár

Klub - hazai, Teremröplabda

Szeptember 30-án, pénteken, a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével (amelyet a Hunvolley Tv is élőben közvetít) kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk újabb részében a Fino Kaposvár csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Colin Donisthorpe (amerikai, Ottawa University), Hermes Quevedo Hernández (kubai), Tomas Lescay Favier (kubai, MAFC-BME), Nyikolaj Mancsev (bolgár, Dobrudzsa Dobrics), Kalmár Ákos (Kistext SE)
Távozott: Ruben Wolochin (vezetőedző), Marko Milovanovic, Kiss Máté (VRCK), Osszama El Azari, Hiago Antunes Garchet, Hamza Ouyachi, Nedeljko Radovics, José Antonio Sandoval, Eduardo Vasquez

Mindössze két olyan klub van a férfi Extraligában, amely új edzővel vág neki a bajnokságnak, az egyikük éppen a Fino Kaposvár, ahol az argentin Ruben Wolochint a szerb Szlobodan Prakljacsics váltotta a kispadon. De nem csak a tréner személye változott, hanem a keret is alaposan kicserélődött: féltucatnyi külföldi mellett Kiss Máté is távozott, s a helyükre amerikai, bolgár és két kubai légiós mellett egy éves kitérő után a válogatott Kalmár Ákos érkezett.

Velük, illetve a magyar maggal, azaz Bögöly Gáborral, Bozóki Bencével, Hubicska Patrikkal, Iván Bencével és Fenyvesi Barnabással vágott neki az alapozásnak a szerb mester.
„Sikeresnek ítélem meg a felkészülésünket, számunkra már látható a fejlődés, amin a csapat átment – nyilatkozta Szlobodan Prakljacsics. – Ehhez természetesen a klub profizmusa elengedhetetlen volt, hogy megteremtsék a feltételeket a rengeteg belföldi és külföldi edzőmérkőzéshez. A klub és a csapat is előzetesen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy szeretne döntőbe kerülni mind a két sorozatban, amihez kemény munkára lesz szükség. A lehetőség ott van a csapatban, hogy magas szintű játékot mutasson a mérkőzéseken, amennyiben ez sikerül további célunk a nemzetközi porondon is minél több mérkőzést játszani.”

 

HETI PROGRAM:
Szeptember 30., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 DSZC-Eötvös DSE – Jászberény VT (női Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés)

Október 1., szombat
17:00 DEAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Gamma Paty.CO (férfi NB I)
19:00 MAFC-BME – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I)

Október 2., vasárnap
16:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)
17:00 Kecskeméti RC – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+