Ötszettes csatában csikarta ki a győzelmet a Szent Benedek Kaposváron

Klub - hazai, Teremröplabda

Fordulatos és izgalmas meccset vívtak egymással a kaposvári és a balatonfüredi lányok, végül azonban a papírforma igazolódott be és nyertek a vendégek, de a házigazdák is ponttal zárhatták az összecsapást.

 

Az már a meccs előtt is biztos volt, hogy a Diamant az ötödik helyen zárja az alapszakaszt, míg a Szent Benedeknek egy pont kellett ahhoz, hogy biztosan a harmadik helyen végezzenek. Ehhez képest a hazaiak magabiztosan nyerték az első szettet, ezt követően viszont magukra találtak a vendégek és megfordították a meccset, s a harmadik szett megnyerése után Dejan Desnica már több lehetőséget adhatott a cserejátékosoknak is. Talán ennek is köszönhető, hogy a kaposváriak nagy csatában végül be tudták húzni a negyedik felvonást, és kiharcolták a döntő játszmát. Ez viszont megint a Szent Benedek sikerét hozta.

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Szent Benedek RA 2:3 (17, –20, –17, 23, –11)
Kaposvár Aréna, 300 néző. V: Tillmann, Barabás.
KAPOSVÁR: Grbac 3, Matics 16, Wirth 6, Basnyakova 20, Szedmák 12, Lemmens 7. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
SZBRA: Bleicher 1, Szavovics 9, Koprivica 22, Sztijepics 15, Kiss G. 19, Vacsi 5. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Jimerson 8, Iosia, Lekics 5. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe:
– Sikerült jól kezdenünk a mérkőzést. Sajnos a második szettben elvesztettük a ritmusunkat és a magabiztosságunkat, aminek köszönhetően gyorsan szett hátrányba kerültünk. A negyedik játszmában ismét jó játékot mutattunk. A döntő szett sosem egyszerű, sajnos elvesztettük az agresszivitásunkat. Következő feladatunk, hogy felkészüljünk a rájátszás mérkőzéseire.
Dejan Desnica: – Ez volt az utolsó mérkőzésünk alapszakaszban és fontos volt a győzelem. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a meccs. Kemény edzések vannak mögöttünk és ez érződött is a játékunkon. Ismét bebizonyosodott, hogy nem lehet félvárról venni semelyik csapatot, mert könnyen csúnya meglepetésbe futhatunk vele. Megszereztük az alapszakasz harmadik helyét, most pedig jön a nagy feladat, a Magyar Kupa döntő. Ott is kemény küzdelem vár ránk.

Férfi NB I:
Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc 1:3 (–21, 18, –22, –13)
Szolnok, 70 néző. V: Takács Á., Bibók.
SZOLNOK: Eperjesi 3, Kunert 6, Bíró 5, Timár 1, Fenyvesi 9, Quintz 2. Csere: Kohajda, Reiner (liberók), Guzmics, Banai 13. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
MEAFC: Kozsla 4, Lipatov 9, Kovács Z. 6, Csizmadia 1, Mencsuk 16, Berkes 4. Csere: Karóczi, Orosz (liberók), Simkó 8, Surányi 3. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc: – Nem sikerült a célkitűzést elérni. Látható volt az akarat,de sajnos kevés volt ezen a napon. Az utóbbi két hét betegségei, sérülései rátették bélyegüket a mérkőzés kimenetelére. Azt viszont sosem fogom megérteni, ha valaki lehetőséget kap a játékra, miért nem él vele… Gratulálok a Miskolcnak további sikereket kívánok!
Bagó László: – Feszülten kezdtük a meccset, komoly munka volt visszajönni az első szettben. A Szolnok jól nyitott ami zavart okozott, de miután rendeztük a sorainkat a magassági fölényünket érvényesíteni tudtuk. Külön köszönet a szurkolóknak akik ma elkísértek minket ők is kellettek a mai sikerhez!

A miskolciak szolnoki sikerével eldőlt, hogy a vendégek jutottak a rájátszás felsőházába, míg a hazaiak a hátralévő meccsük eredményétől függetlenül az alsóházban folytathatják.

 

HETI PROGRAM:
Március 5., szombat
16:00 CoreComm-VESC – TFSE (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Jászberény VT – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
18:00 MTK Budapest – UTE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

Március 6., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Bericap – Kispest SE (női NB I)
15:00 Rákosmente Party.CO – Szolnoki RK (férfi NB I) – zárt kapuk mögött
16:00 GLP Nyíregyháza – MÁV Előre-Foxconn (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Fino Kaposvár – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
17:00 Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kecskeméti RC (férfi Extraligta); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Pénzügyőr – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:30 Budaörsi DSE-Emericus – Gödöllői RC (női NB I)

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ
A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen