Ráijesztett az UTE a Vasasra, de aztán helyreállt a „rend”

Klub - hazai, Teremröplabda

Kicsit talán még a Közép-európai Liga megnyerésének lázában égett a találkozó elején a Vasas Óbuda, mert nagyon simán elvesztette hazai pályán az első játszmát a nála azért alacsonyabb szinten jegyzett Újpest ellen. Ezt követően aztán felébredtek a piros-kékek, és ugyanilyen simán megnyerték a második és a harmadik szettet. A legszorosabb játszma a negyedik volt, de csak 5:5-ig, mert ezt követően megint elléptek a hazaiak, s a végén ugyan 19-re fel tudott zárkózni az UTE (három meccslabdát is hárítva), de az óbudaiak sikere ebben a játszmában sem forgott veszélyben.

 

A Vasas ezzel a sikerrel bebiztosította második helyét az alapszakaszban, és így várja a záró fordulóban a veretlen Békéscsabát, amelyet a Magyar Kupa elődöntőjében viszont kettős győzelemmel búcsúztatott. A lila-fehérek utolsó meccsüket az MTK otthonában játsszák, s annak a találkozónak a tétje a hatodik hely lesz.

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – Újpesti TE 3:1 (–15, 15, 12, 19)
Budapest, Folyondár utca, 180 néző. V: Szabó P., Sík.
VASAS: Zernovic 14, Kalicanin 9, Bannister 1, Bojko 23, Abdulazimova 11, Fábián 3. Csere: Juhár, Bamba (liberó), Vezsenyi 8, Török, Király-Tálas, Takács D., Kump 3, Papp. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
UTE: Kraszteva 9, Del Rio 5, Manninger 5, Koleva 19, Gyimes 11, Ovecková 1. Cserék: Dömsödi (liberó), Durst, Petőváry 1, Szabó L. 1. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
– Mentálisan és fizikálisan is fáradtak voltunk a MEVZA négyes döntője után, így nehéz mérkőzésre számítottam. Az első szett elvesztésére jól reagáltak a lányok, így végül három pontot érő sikerrel sikerült bebiztosítanunk az alapszakasz második helyét. Jövő szombaton szeretnénk győzelemmel készülni a kupadöntőre.
Horváth András:
– Sikerült agresszívan kezdenünk a mérkőzést, ezt kell kinyújtani hosszabb időre, és a saját ritmusunkat ráerőltetni az ellenfélre! Ezen az úton megyünk tovább! Köszönjük a szurkolóknak a támogatást és a biztatást!

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ
A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen