Női Extraliga: magabiztos Vasas- és kaposvári siker

Klub - hazai, Teremröplabda

Két mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraligában. A Vasas hazai pályán az MTK-t, a Kaposvár idegenben a DVTK-t győzte le 3:0-ra. Sikerével a Vasas a harmadik helyre jött fel a tabellán. A női NB I rangadóját a TFSE nyerte a MÁV Előrével szemben, s miután a két kulcsemberét nélkülöző, a harmadikat pedig meccs közben elvesztő, eddig veretlen éllovas Gödöllő kikapott Debrecenben, a vezetést is átvették a tabellán.

 

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:0 (12, 12, 16)
Budapest, Folyondár utca, 200 néző. V: Varjasi, Mezőffy.
VASAS: Török 7, Kalicanin 4, Bannister 7, Bojko 12, Abdulazimova 2, Fábián 1. Csere: Juhár, Bamba (liberók), Vezsenyi 8, Kump 2, Király-Tálas 1, Takács D. 2, Papp 6, Zernovic 8. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MTK: Tettamanti 7, Boskó 2, Giommarini 3, Kilyénfalvi 6, Spaethling 2, Tatár 6. Csere: Weidemann (liberó). Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
– Az MTK jó csapat, ezt azonban a sok hiányzó játékosuk miatt ma nem tudták annyira bizonyítani, mint az első összecsapáson. Mi igyekeztünk mindenkinek lehetőséget adni, amivel éltek is a játékosok, végig koncentrálva és jól röplabdáztunk. Ma még örülünk a három pontnak, de hétfőn fontos rangadó vár ránk, vasárnaptól arra készülünk.
Leiszt Máté: – A héten sérülések, betegségek nehezítették a felkészülésünket, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a korábban kevesebbet pályán lévőknek jó lehetőség adódott volna a bizonyításra. Nem vagyok elégedett, mert volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor elengedtük a meccset, pedig azzal, hogy a Vasas is változtatott, talán felvillant némi esély, de így sima vereség lett a vége.

Diósgyőri VTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–15, –14, –21)
Miskolc, Generali Aréna, 69 néző. V: Sík, Ujházi.
DVTK: Sitku, Baidiuk 8, Kuzelová 4, Sylejmani 11, Egri 5, Kiss E. 3. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Kalmár 2, Godó 6. Vezetőedző: Szabó Éva.
KAPOSVÁR: Grbac 4, Matics 8, Wirth 10, Basnyakova 14, Szedmák 14, Lemmens 11. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Szabó Éva:
– Azt kértem, hogy az első perctől kezdve koncentráljunk, ez azonban nem igazán sikerült. Az első és a második szettben a lányok nem hitték el, hogy hazai pályán saját közönségünk előtt behúzhatják a pontokat, így mindig futottunk az eredmény után. A harmadik szettben kezdtek el harapni, és ráérezni a játék ízére, de ez már késő volt.
Vincent Lacombe:
– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első két játszmában jobban játszottunk. A harmadik szettben alábbhagyott kicsit a figyelmünk, de ami a célunk volt, azt sikerült elérni, 3 pontot megszereztük, és készülünk az UTE elleni mérkőzésre.

Női NB I:
TFSE – MÁV Előre-Bericap 3:1 (24, 24, –16, 16)
Győri út, 52 néző. V: Horváth M., Tillmann.
TFSE: Budaházy 7, Halla G. 17, Villányi 7, Nagy V. 15, Kökény N. 1, Poór 9. Csere: Boller (liberó), Radomszki 2, Benedek G. 1. Vezetőedző: Csépke Gábor.
MÁV ELŐRE: Sólyom 1, Szerencsés-Miklai 15, Csabai 1, Yaimaris 14, Karnyickaja 15, Szilágyi 1. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss A. 2, Tóth J., Kiss L. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– A győzelem kulcsa az agresszív támadás, a jó védekezés volt. Nagyon jól kezdtük a meccset. De mindkét szettet csak minimálisan nyertük. A harmadikban megint beleültünk, hogy megnyertük a meccset. De sikerült a negyedikre újra agresszívnak lenni. Gratulálok a lányoknak! Visszajött a meccsen az, amit az edzésen mutatnak már hetek óta!

DSZC-Eötvös DSE – Gödöllői RC 3:1 (–16, 21, 21, 16)
Debrecen, 50 néző. V: Suba, Villás.
EÖTVÖS: Berza, Takács D. 7, Araújo 23, Young 12, Juhász 3, Fehér 10. Csere: Fehérvári (liberó), Béni 4, Tóth K. 2. Vezetőedző: Szombathy András.
GÖDÖLLŐ: Maurer 4, Haase 7, Boros 7, Császár 12, Kovács E. 12, Monteiro 6. Csere: Szerencsés (liberó), Sorompó 1, Vas 1, Bútor, Barta, Gyebnár. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Szombathy András:
– Az elmúlt mérkőzéseken is eljutottunk szettlabdákig, de valami mindig hiányzott. Most egy emberként küzdött a csapat és sikerült a végjátékokban is higgadtan támadni. Szép volt Hölgyek, gratulálok!
Szalay Attila: – Nem tudom mit akar velünk a sors, de szerintem egy csapat sem bírja el, ha 3 kezdő játékosát veszíti el pár nap leforgása alatt! A lányok küzdöttek, akartak és mindent megtettek. Le a kalappal! Gratulálok a Debrecennek a megérdemelt győzelemhez!

Jászberény VT – CoreComm-VESC 1:3 (–20, –21, 13, –18)
Jászberény, 150 néző. V: Vigh, Sántosi.
JÁSZBERÉNY: Juhász 3, Kovács D. 4, Sléder 9, Imre 10, Rácz 4, Bleicher N. 13. Cserék: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Hajdu 6, Faragó 3, Berényi. Vezetőedző: Deme Gábor.
VESC: Pós 4, Miller 10, Miklós 13, Sherwin 16, Hajós 18, Bozsó 4. Csere: Tóth L. (liberó), Molnár-Pintér 1, Papp 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Deme Gábor:
– Ezúttal nem vagyok büszke a lányokra. Enerváltan, sok hibával játszottunk és mindent megtettünk annak érdekében, hogy a Veszprém győzzön. Ezt ki is használta az ellenfél, amelynek soraiban többen jól játszottak, én viszont csak a liberóim teljesítményével lehetek elégedett.
Szokolikné Kalmár Judit: – Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez. Végig feszült volt a játék, az utolsó sípszóig kellett koncentrálnia mindenkinek. Ismét fel tudtunk állni egy hullámvölgyből, amihez külön gratulálok a lányoknak! Jövő hétre még felkészültebbek leszünk, megteszünk mindent, hogy akkor is meglepetést tudjunk okozni.