A Pénzügyőr lesz a Vegyész ellenfele az MVM Magyar Kupa döntőjében

Klub - hazai

A fővárosi együttes nagy csatában, három szoros játszmában győzte le a Kecskemétet az MVM Férfi Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott be a döntőbe, ahol a Vegyész RC Kazincbarcika csapata vár rá.

A nagy tétnek megfelelően nagy volt a küzdelem is az első szettben, egyik csapat sem tudott ellépni több ponttal ellenfelétől, felváltva szerezték a pontokat, 14:14-nél még egyenlőt mutatott az eredményjelző. Előbb Kovács Zoltán, majd Magyar Bálint ütése nyomán két ponttal meglépett a Pénzügyőr, ezt pedig nem tudta már kiegyenlíteni a Kecskemét, így a játékrészt minimális különbséggel a hazaiak nyerték (25:23, 1:0)

A második szettet annak tudatában kezdte a Kecskemét, hogyha elveszíti, akkor búcsút mondhat döntős reményeinek. Baserio ütése után, 5:1-es vendég vezetésnél Jókay Zoltán időt kért, hogy kicsit rendet tegyen a fejekben. Nagyon jó érzékkel nyúlt bele a mérkőzésbe a Pénzügyőr mestere, mert a négypontos hátrányt Kiss és Kovács vezetésével kiegyenlítette, majd Kovács ász nyitása után már náluk volt az előny (8:7). A játékrész közepén ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, 15:15 után kétszer is hibáztak a vendégek, közte pedig Kovács Zoltán is szerzett egy pontot, majd újabb ütésével már négy pont volt a Pénzügyőr előnye. Innen már nem tudott felzárkózni a Kecskemét, ezzel eldőlt, hogy a Pénzügyőr jutott be a Magyar Kupa döntőjébe (25:20, 2:0)

A tét nélküli harmadik játszmában azok is bizonyíthattak, akik korábban kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Továbbra is szoros volt a küzdelem, de 10:10 után a Pénzügyőr el tudott lépni ellenfelétől Solti és Majoros vezetésével. A kecskemétiek végig nagyot küzdöttek, de nem tudtak közelebb zárkózni, így végül Tordai ütésével zárta le a mérkőzést a hazai együttes (25:19, 3:0).

Az MVM Férfi Magyar Kupa döntőjében Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika találkozót rendeznek, a bronzéremért pedig a Kecskeméti RC és a Fino Kaposvár küzd meg egymással.

MVM Férfi Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:
Pénzügyőr SE – Kecskeméti RC 3:0 (23, 20, 19)
Budapest, Kőér utca, 113 néző. V: Jámbor, Ujházi.
Pénzügyőr SE: da Silva 12, Magyar 1, Dávid Cs. 5, Gacs 3, Kovács Z. 15, Kiss D. 5. Csere: Feliciano, Kozhuarov (liberók), Szabó V., de Sousa 1, Rása 4, Solti 4, Majoros 4, Tordai 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Kecskemét: Tomanóczy 4, Sidiropoulos, Fundora 11, Baserio 6, Argilagos 9, Gebhardt N. 6. Csere: Gebhardt Á. 1, Török Zs. (liberók), Palánkai-Omoshebi 1, Kiss B., Török S., Bogdán B. 2, Kasnyik 2. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán: – Örüljünk, hogy sikerült ismét eljutni a döntőig! A mérkőzés a Kecskemét elleni megszokott kissé feszült hangulatban zajlott, de a srácoknak helyén volt a fejük, így nem volt problémánk. A végén a fiatalok is szépen koncentrálva játszottak. Gratulálok nekik!
Nagy József: – Az első két szettben nagyot küzdöttek a srácok, de sajnos a szettek végén az apró hibák végzetesnek bizonyultak. Ezzel eldőlt, hogy a bronzéremért küzdhetünk a kupában. Ezúton is gratulálok a Pénzügyőr csapatának a győzelemhez.
Továbbjutott a Pénzügyőr SE kettős győzelemmel.