Balatonfüredi győzelem Újpesten

Klub - hazai, Teremröplabda

A női Extraliga pénteki játéknapján a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia magabiztos játékkal győzte le idegenben az UTE együttesét, ezzel a harmadik helyről várhatja a bajnokság folytatását.

Jól kezdte újpesti vendégjátékát a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia, Savovic és Koprivica pontjaival 6:1-et mutatott már az eredményjelző, ám jött Manninger Luca és az ő vezetésével kiegyenlített az UTE, sőt 10:9-nél a lila-fehéreknél volt az előny. Koleva ütése után 12:10-re vezetett a fővárosi csapat, ám egy hiba, majd két Bleicher-ász megtörte a lendületüket. Ezt követően a balatonfürediek akarata érvényesült, és Kiss Gréta hat pontjának is köszönhetően megnyerték az első játékrészt (19:25, 0:1).

Az első két pontot az újpestiek szerezték a második szettben, amelyet egy újpesti hiba után Stijepic ütésével egyenlített ki az SZBBRA, majd Bleicher rontott szervája után a játszmában utoljára a fővárosiaknál volt az előny. Előbb Stijepic pontjainak köszönhetően lépett el a vendégcsapat, és hamar 6-7 pontos különbséget épített ki, jó védekezésének és hatékony támadásának köszönhetően. Krasteva révén próbált közelebb zárkózni az UTE, de Jimerson negyedik blokkja és Savovic ütése után újabb szettlabdához jutott a Balatonfüred, amelyet Vacsi Evelin ász nyitásával rögtön ki is használt az SZBBRA (18:25, 0:2)

A harmadik felvonást is az újpestiek kezdték jobban, Krasteva ütése után már 4:1-re is vezették, de ezt két jó védekezéssel hamar kiegyenlítette a vendégcsapat. 9:9-ig felváltva szerezték a pontokat a csapatok, onnan ismét ellépett ellenfelétől a Szent Benedek, Koprivica pontjai után már 18:12-re is vezettek. A Krasteva-Koleva páros vezetésével két pontra felzárkózott még innen az UTE. A hajrát azonban a vendégek bírták jobban ismét és végül ötpontos különbséggel nyerték a játékrészt és a meccset is (20:25, 0:3)

 

Női Extraliga 10. forduló:
Újpesti TE – Szent Benedek RA 0:3 (–19, -18, -20)
Újpest, 221 néző. V.: Horváth M., Bátkai-Katona.
UTE: Krasteva 10, Gyimes 4, Ovecková, Koleva 14, Del Rio 2, Manninger 3. Cserék: Karabaseva, Dömsödi (liberók), Szabó L. 3, Ambrosio 2, Durst. Vezetőedző: Horváth András.
Szent Benedek: Bleicher 4, Savovic 8, Koprivica 8, Stijepic 13, Kiss G. 15, Jimerson 9. Cserék: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Edzői értékelések:
Horváth András: – Sajnos egy-egy állásba beragadtunk, és abból nehezen fordultunk tovább, illetve mire tovább fordultunk, nagyobb előnyt szedett össze a Balatonfüred, és ebből már nehezen jöttünk vissza. Fontos szituációkban döntöttünk rosszul ezen a mérkőzésen. Köszönjünk szépen azoknak, akik otthonról szurkoltak nekünk, illetve azoknak, akik itt voltak, és támogatták a csapatot. Azt gondolom, hogy ez a csapatnak rendkívül fontos, és nagyon sokat segít. Jövő héten Kaposvár ellen játszunk bajnokit. Arra a mérkőzésre kell most helyeznünk a fókuszt, mivel ennél sokkal hatékonyabb röplabdázásra lesz ott szükségünk. Baksa Pannának mielőbbi jobbulást kívánunk!
Dejan Desnica: Nagyon kemény mérkőzésen tudtunk nyerni egy nagyon jól játszó Újpest ellen. A három téli igazolásukkal megerősödtek és sokkal jobb lett a játékuk is. Kemény munkát végeztünk az utóbbi hetekben, mert nagyon fontos két hét van előttünk, három erős ellenféllel találkozunk és szeretnénk őrizni a jó pozíciónkat.