Kántor Sándor bajnoki döntőbe és Challenge Kupa-győzelemre vágyik a Scandiccivel

Teremröplabda

A Challenge Kupában a legjobb négy között Szakmáry Gréta csapatával, a török Aydinnal találkozik az olasz Savino del Bene Scandicci csapata, amely a hétvégén fontos rangadót nyert és a tabella élére állt a bajnokságban. Az együttes magyar másodedzője, Kántor Sándor egyelőre elégedett a szezonnal, de jól tudja, hogy legfontosabb kérdések csak a következő hetekben-hónapokban dőlnek el.

A Busto Arsizio elleni múlt heti 3:0-s győzelem után a Scandicci nevével kezdődik az olasz bajnokság tabellája. Mennyire számított erre?

Az első 4-5 csapat esetében minimálisak a különbségek, az egymás elleni meccseken mindig valamilyen apróság, egy-egy jó edzői döntés vagy váratlan megoldás dönt. A Busto ellen az első játszma jelentős részében hátrányban voltunk, de éppen a legjobbkor, a hajrában sikerült fordítanunk, a második és a harmadik szettben viszont már a mi akaratunk érvényesült, és végül nagyon fontos három pontot szereztünk, ami még sokat érhet a végelszámolásnál. Az utóbbi 5-6 mérkőzésen csúcsteljesítményt nyújt a csapat, a bajnokságban és a nemzetközi porondon is remekelnek a lányok.

A hétvégén pedig újabb rangadó vár a gárdára, hiszen ahhoz a Monzához látogatnak, amely a Scandiccihez hasonlóan 40 pontos 17 mérkőzést követően.

Így van, ez is egy nagyon fontos mérkőzés lesz. Az ősszel hazai pályán hiába nyertük meg az első játszmát, végül 3:1-re kikaptunk, most mindenképpen szeretnénk visszavágni, hiszen rendkívül fontos, hogy ki hányadik helyen jut be a rájátszásba.

Amit a Scandicci már a vadonatúj firenzei csarnokban kezdhet, remélhetőleg az eddiginél is több szurkolója előtt.

A napokban adták át az új arénát, a Firenze már játszott is ott egy bajnokit, mi pedig a rájátszásban vesszük birtokba. Modernebb és nagyobb is a mostani csarnokunknál, ha a koronavírus is úgy akarja, a bajnoki negyeddöntőben már háromezer szurkolónk biztathat minket. Szükség is lesz rájuk, hiszen mindenképpen szeretnénk eljutni a bajnoki fináléig, ami a klub történetében még egyszer sem sikerült.

Addig azonban még rengeteg mérkőzés vár a csapatra, a bajnokságban és a Challenge Kupában is, hiszen rendkívül sűrű a versenynaptár.

Ebben az időszakban 33 nap alatt tíz tétmérkőzésen léptünk/lépünk pályára, ráadásul nagyon sokat is utazunk, hiszen játszottunk Németországban és Franciaországban, a következő fordulóban pedig egy török csapat lesz az ellenfelünk.

Méghozzá az Aydin, amelynek egyik legjobbja Szakmáry Gréta. Belőle külön felkészíti a csapatot?

Minden ellenfelünket alaposan feltérképezzük, megnézzük a mérkőzéseik statisztikáit, illetve a találkozók felvételét is. Természetesen tudjuk, hogy Grétára külön kell figyelni, hiszen hosszú ideje fantasztikus formában röplabdázik. Úgy gondolom, még ennél is több van benne, a töröknél erősebb ligában is megállná a helyét. Számomra mindig öröm, ha egy magyar játékossal találkozom, de azon leszünk, hogy ne ő jusson a Challenge Kupa döntőjébe, hanem a Scandicci. A szezon elején közöltem az elnökkel, hogy európai kupát akarok nyerni a csapattal – ez a célom nem változott, de biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk az Aydin és Szakmáry Gréta ellen.