Férfi Extraliga: nem tudott visszavágni a Fino a Vegyésznek

Klub - hazai, Teremröplabda

Teljes fordulót játszottak vasárnap a férfi Extraligában. A rangadón a kupadöntőbe jutást Kaposváron kiharcoló Vegyész ezúttal hazai pályán fogadta a Finót és győzte le 3:2-re. A Kecskemét a Kistext otthonában, az éllovas Pénzügyőr Debrecenben nyert, míg a MAFC hazai pályán diadalmaskodott a Dunaújváros ellen.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:2 (–23, 22, –23, 22, 11)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 250 néző. V: Szabó P., Szarka.
VRCK: Moraes 7, Páez 5, Ciupa 15, Juhász 11, Szabó D. 17, Blázsovics 22. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók, Péter. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
FINO: Ouyachi 1, Garchet 4, Hubicska 14, Sandoval 16, Milovanovics 18, Bögöly 10. Csere: Bozóki, (liberó), Vasquez 6, Kiss M. 1, Radovics 1. Megbízott edző: Demeter György.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Valami pozitív dolog bekattant a fiúknál a sok beszélgetést követően, hiszen az utóbbi két mérkőzésen az akarattal semmi probléma nem volt. Direkt kértem a játékosokat, rizikózzanak a nyitásokkal, és bár más elemben is hibáztunk, egy percig nem adtuk fel. Erre lesz szükség a folytatásban is.
Demeter György: A kupameccseken valamelyik csapat mindig idegesen röplabdázott és sok hibával. Most úgy gondolom, hogy nyugodtabbak voltak a csapatok, viszont sok volt a hiba. Ilyen különbséggel ki lehet kapni Kazincbarcikán.

Debreceni EAC – Pénzügyőr SE 1:3 (–16, –11, 13, –19)
Debrecen, DESOK Sportcsarnok, 150 néző. V: Csizmarik, Jámbor.
DEAC: Tóth A. 1, Cesar Coelho 22, Magyar, Almora 17, Bagics 6, Remete 4. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Veres. Vezetőedző: Fodor Antal.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 8, Magyar 1, Dávid Cs. 11, Rása 11, Kovács Z. 17, Kiss D. 8. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– Új összetételű csapatunktól előzetesen azt vártam, hogy a címvédő ellen küzdelmes és izgalmas mérkőzés fog játszani, ami be is következett. Mindenképpen meg kell említeném, hogy bravúros teljesítménnyel, megérdemelten nyert játszmát a csapatom. A játék képe alapján nem kellett volna sok egy újabb játszma megnyeréséhez, gratulálok a csapatnak, és hasonló teljesítményt várok tőlük a folytatásban is.
Jókay Zoltán: – Az első két szettben működtek a dolgok, majd a harmadik menetben teljesen elveszítettük a koncentrációnkat. A negyedik játékra sikerült visszatalálnunk a helyes útra.

MAFC-BME – Dunaújvárosi KSE 3:1 (19, –25, 22, 21)
Budapest, Folyondár utca, 75 néző. V: Selega, Kiss Z.
MAFC: Gálvez 3, Godoi 12, Lescay 19, Szabó Barna 14, Krupánszki 14, Eke 5. Csere: Benkő (liberó), Szabó Balázs 1. Vezetőedző: Nagy Péter.
DKSE: Farkas 4, Hatvany, Kecskeméti 18, Kisházi, Pavljuk 28, Laczi 11. Csere: Sümegi (liberó), Tamási 1, Gutiérrez 1, Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
– Ugyan a mai mérkőzést megnyertük, de ehhez nagyban hozzájárult, hogy az ellenfél minden szettben rengeteget hibázott. A blokkunk és a védekezésünk finoman szólva se működött ma jól. Amit kértem, hogy agresszívan röplabdázzunk, az sem nem valósult meg. Minden meccs nekünk létkérdés, de ilyen játékkal komolyabb meccset nem fogunk nyerni.

Kistext – Kecskeméti RC 1:3 (–18, –16, 17, –21)
Budapest, Szilágyi utca, zárt kapuk mögött. V: Mezőffy, Tillmann.
KISTEXT: Reffatti 12, Bokor 2, Kalmár 4, De Bairros 13, Makarov 6, Óhidi 2. Csere: Lassu (liberó), Gönczi 12, Szabó M. 4. Vezetőedző: Weczera Csaba.
KECSKEMÉT: Szabó A. 7, Sidiropoulos 2, Fundora 18, Baserio 7, Argilagos 23, Gebhardt N. 5. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Palánkai-Omoshebi, Balla, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Weczera Csaba:
– Összességében elégedett vagyok a csapattal. A körülményekhez képest kihoztuk a maximumot a meccsből. Ez ma ennyire volt elég. De látom jó úton haladunk.
Nagy József:
– Az idei szezonban már negyedik alkalommal játszottunk a Kistext csapatával így várható volt, hogy nem fogunk tudni újat mutatni egymásnak. Az első két szettben nagyon jó nyitásokkal és kevés hibával játszottunk. Ami meg is hozta a sikert. A harmadik szettben mikor már csak be kellett volna gyalogolni a győzelembe, ám a Kistext csapata új erőre kapott. Feljavult a játékuk és sokkal kevesebb hibával játszottak így be is húzták a harmadik szettet. A negyedik szettben fej-fej mellett haladtunk és drámai végjáték alakult ki a szett végére. Amit a srácok küzdésének és győzniakarásának köszönhetően megnyertünk. Gratulálok a srácoknak.

 

Férfi NB I:
Dág KSE – Rákosmente PARTY.CO 3:1 (19, 19, –22, 18)
Dorog, Városi Sportcsarnok, 63 néző. V: Szél, Takács Á.
DÁG: Flachner 18, Bakóczy 4, Kun 15, Sow 7, Oláh 10, Kara 13. Csere: Czibula (liberó), Balázs 3. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
RÁKOSMENTE: Török Sz. 1, Nagy P. 13, Katona 13, Fenyő 7, Sándor 6, Kókai 8. Csere: Farkas R. (liberó), Tóth M. 2, Szalai, Eperjessy 1, Papp M., Szabó B. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– Több, mint egy hónapja játszottunk tétmeccset, közben többen is betegek voltak, edzéseket kellett kihagynunk, így az edzőmeccsek ellenére kiszámíthatatlan volt, hogy mire leszünk képesek. Fontos volt, hogy a ne veszítsünk pontot vagy pontokat! A Rákosmente győzniakarása – amiért minden elismerés megilleti őket – megnehezítette a dolgunkat, de volt tartásunk, és amikor kellett hoztuk a fontos labdameneteket. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk.
Kovács Sándor: – Egy jó csapat ellen szenvedtünk vereséget. Azt kaptuk ellenfelünktől a pályán amire készültünk. Az első, második és negyedik szettben nagy előnyöket kellett ledolgoznunk, ami miatt a szett végeket már nem bírtuk fejben. A harmadik szett játékát várom a játékosaimtól, ott megfelelő koncentrációval és taktikailag hibátlanul sikerült nyernünk. Küzdeni akarás volt, talán fejlődés is, de még mindig többet várok a csapattól.