Kotsis Attiláné: Békéscsaba? Ha röplabdáról van szó, nem távolság!

Szövetség

A 95 éves mesteredző, dr. Kotsis Attiláné és korábbi – ugyancsak legendás – játékosa, Bardi Gyöngyi, a magyar röplabdázás nagykövete személyesen tekintették meg a magyar U17-es leányválogatott Belgium elleni békéscsabai Eb-csoportmérkőzését. Gabi néni úgy véli, a magyar játékosok eddigi teljesítménye alapján később a felnőttek között is helytállhatnak, tanítványa szerint pedig nagyon összetartó Horváth András együttese.

 

– Három nap alatt már a második győzelmét szerezte a magyar csapat, ráadásul Belgium ellen kifejezettem szép játékkal diadalmaskodtak a mieink. Önök is így látták?
dr. Kotsis Attiláné Gabi néni: – Teljes mértékben. Nagyszerű győzelem született a belgák ellen. Sokat fejlődött többek között abban a magyar csapat, hogy a váratlan helyzeteket jól megoldják, hiszen mint korábban már többször mondtam, a röplabda elsősorban egy sokmozgásos, technikai észjáték. Kell hozzá erő is, de nem az dominál.
Bardi Gyöngyi: – Nagyon hajtotta a csapatot a győzni akarás, és nem utolsó sorban a liberójukért is játszottak, ez a két dolog pedig hihetetlen energiákat szabadított fel a lányokban.

– Többször elhangzott már, hogy a mieinknek a nagy erőssége a szíve, illetve a játékosok közötti kohézió. Az eddig látottak alapján bátran bizakodhatunk, hogy többen akár a felnőttcsapatban is megállhatják majd a helyüket?
dr. Kotsis Attiláné Gabi néni: – Abszolút. De csak akkor, ha nem elégednek meg és mindig még tovább akarnak fejlődni. Edzőként annak idején én is mindig arra törekedtem, hogy a kollégáimtól minél több fortélyt ellessek.
Bardi Gyöngyi: – Nagyon összetartó ez a csapat. Talán a játékosok egy picit lehetnének még vagányabbak, bátrabbak, de ez nyilván az életkorukból és az állandó győzni akarásukból fakad és ez szerves része a sportnak.

– Mi a véleményük az Eb hangulatáról és a szervezésről, olyan, amire számítottak?
Bardi Gyöngyi:
– Igen, fantasztikus a hangulat, de erre számítottam is, hiszen Békéscsaba egy remek, vidéki röplabda-fellegvár. Gratulálok a szervezőknek! Egyeztettem már Baran Ádám Elnök Úrral, még egyszer biztosan leutazom a városba, és akkor meglátogatom majd az akadémiát is.
dr. Kotsis Attiláné Gabi néni: – Én eddig mindhárom találkozón a lelátóról buzdítottam a lányokat, és maradok is a torna végégig. Ha röplabdáról van szó, nincsenek távolságok.