Ülésezett az elnökség: kinevezték a férfi szövetségi kapitányt és a strandröplabda szövetségi edzőket

Szövetség

Az MRSZ elnökségének legfontosabb döntései: kinevezésre került a férfiválogatott szövetségi kapitánya és az utánpótlás strandröplabda-válogatottak új szövetségi edzői, viszont távozik az utánpótlás szakmai vezető. Megalakult a jövő évi U17-es Európa-bajnokság szervezőbizottsága.

 

Idei utolsó ülését tartotta meg csütörtökön a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége, amelyen fontos szakmai döntések születtek.

Az első és legfontosabb napirendi pont a férfi felnőtt teremválogatott szövetségi kapitányának kinevezése volt, amely feladatra az elnökség ifjabb Nagy Pétert kérte fel, aki el is fogadta a megbízást. Erről a tegnapi nap folyamán bővebben is beszámolt már honlapunk.

Ludvig Zsolt főtitkár ugyanakkor tájékoztatta az elnökséget arról, hogy Szabados István, az MRSZ utánpótlás szakmai vezetője január 1-től távozik a szövetség kötelékéből, mert a jövőben más irányú tevékenységet kíván végezni. Mivel a távozó szakember tevékenysége elég sokrétű volt, ezért az elnökség egyeztetett az így ideiglenesen gazdátlanná váló feladatkörök felosztásáról.

Döntés született arról is, hogy a fiú U22-es válogatottat az MRSZ benevezi a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre, ugyanakkor a következő évi zsúfolt program – felnőtt Európa Liga és Európa-bajnokságon való részvétel, illetve a részben hazai rendezésű U17-es Eb – miatt a leány U21-es válogatottat nem indítják a sorozatban.

Megalakult a 2023-as évi magyar–szerb közös rendezésű leány U17-es Európa-bajnokság szervezőbizottsága, amelynek elnöke Ludvig Zsolt lett. Az már korábban is ismert volt, hogy a kontinenstorna magyarországi színhelye Békéscsaba.

Fontos döntések születtek a strandröplabda szakágban is: az elnökség egyhangúan döntött Kleczli Csaba leány, illetve Soós Izsák fiú utánpótlás szövetségi edzők kinevezéséről, amelyet a Strandröplabda Liga és az MRSZ szakmai vezetése is egyöntetűen támogatott. A felnőtt szövetségi kapitányi posztot továbbra is Buday Balázs, illetve Gubik János tölti be.

Döntés született arról is, hogy az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális Kupa-sorozat utódjaként életre hívott Nemzetek Ligájában a felnőtt férfi és női strandröplabda-válogatottunk indulását is támogatja az elnökség.

Módosították a Kitüntetési Szabályzatot, amely szerint a jövőben a szakági ligák véleményét is kikéri az MRSZ az év legjobbjainak eldöntésekor. Emellett a továbbiakban a legjobb játékvezetők is díjazásra kerülnek:
– az Év játékvezetőjének Holvay Endre díját az év legjobbjának választott, nemzetközi szinten is eredményes játékvezető kapja
– a Szele Dénes játékvezetői díjat minden évben fiatal, feltörekvő játékvezetőnek ítélik oda
Mindkét idei díjazott a márciusi kupadöntőn veheti majd át a kitüntetést.