Gyász: elhunyt Szekeres István, korábbi válogatott játékos

Szövetség

Március 21-én, hosszan tartó betegség után elhunyt SZEKERES ISTVÁN 5-szörös magyar válogatott röplabdázó, a Kecskeméti Volán, az Újpesti Dózsa és a Kecskeméti SC volt játékosa. Az Újpesti Dózsa csapatával több dobogós helyezést követően 1971-ben magyar bajnokságot nyert.

 

Ő volt az első kecskeméti nevelésű játékos, aki felnőtt válogatott lett és 1970-ben 5 alkalommal lépett pályára a felnőtt férfi röplabda-válogatottban.

Korán felismerték a különleges tehetségét és alkati adottságait az akkori fővárosi egyesületek és fiatalon, 16 évesen az Újpesti Dózsa férfi röplabdacsapatának játékosa lett. Ott játszott évekig az NB I-ben, és lett válogatott sportoló.

Kecskemétre visszatérve segítségével jutott fel az első osztályba a Kecskeméti Volán, majd 1974-ig a Kecskeméti SC színeiben ért el szép sikereket.

Sportpályafutásával párhuzamosan elindította a fogtechnikusi praxisát, amelyet haláláig magas szinten folytatott. Mindkét fia örökölte tehetségét, közülük Tamás szintén válogatott röplabdázó lett.

Temetése 2022. április 4-én, 13 órakor lesz a kecskeméti köztemetőben.