A 2021-es év legjobb edzői

Szövetség

A Magyar Röplabda Szövetség megválasztotta a 2021-es év legjobbjait. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a felnőtt teremröplabdázók közt a nőknél Szakmáry Gréta, a férfiaknál pedig Magyar Bálint bizonyult az esztendő legjobbjának, a felnőtt strandröplabdázóknál pedig a Szombathelyi Szandra-Villám Lilla, illetve a Hajós Artúr-Stréli Bence kettős érdemelte ki az elismerést. Nézzük, az edzők közül kik bizonyultak a legjobbnak:

A felnőtt férfi csapatok edzői közül az Extraliga-, és Magyar Kupa-győztes Pénzügyőr vezetőedzője, Jókay Zoltán lett az év legjobbja. A díjazott így fogalmazott az elismerés kapcsán:

„Ez egy csapatjáték, vagyis ez az elismerés is a csapatról szól. Örülök, hogy találkozott a csapat és az én elképzelésem a játékról és meg is tudtuk valósítani. Szeretnénk ezt idén is tovább gombolyítani.”

 

A női csapatoknál dolgozó szakemberek közül pedig szintén a bajnoki címvédő szakvezetőjét, a Fatum-Nyíregyházát irányító Németh Szabolcs kapta a díjat.

 

 

 

 

Az utánpótlásban dolgozó edzőket is díjazta a szövetség: a női kluboknál tevékenykedő szakemberek közül a békéscsabai Nagy Attila, a fiúcsapatok trénerei közül pedig a szolnoki Bodonyi Ákos érdemelte ki az elismerést.

„Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak 2021-ben is az év utánpótlásedzőjének. Büszke vagyok rá, hogy tavaly négy korosztályban, két arany és két ezüstéremmel zártuk a szezont. Köszönöm a klub vezetésének, hogy a nehéz helyzetben is minden lehetőséget biztosított a sikeres felkészüléshez, köszönöm a játékosaimnak és a kollégáimnak a befektetett munkát, ez közös siker.”  – nyilakozta Nagy Attila.

Bodonyi Ákos így fogalmazott:

Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ezt a rangos elismerést az idén Én kaphatom. Hosszú évekre visszanyúló építő munka révbe érése volt a tavalyi szezon zárása, amit igazi csapatmunka konstruált minden tekintetben. Remélem a jövőben még színvonalasabbá tudjuk tenni a magyar férfi röplabdázást és a szolnoki utánpótlás nevelés ebben meghatározó szereplő lehet.

 

Az év strand-, illetve ülőröplabda-edzőjét is megválasztották: strandröplabdában Gubik János, az ülőröplabda-szakágban pedig Raska Gyula lett a 2021-es év legjobbja.

Gubik János ezt mondta az elismeréssel kapcsolatban:

„Mindig megtisztelő, ha a szakma ítél neked egy elismerést. Tehát büszke vagyok rá, de méginkább, akkor, amikor a játékosaim érik el ugyanezt. Az bizonyítja igazán, hogy jól dolgoztunk, elértük a céljainkat. Tavaly csak a felnőtt csapatommal dolgoztam végig az évet, ami egy új kihívás volt, mivel új párost kellett felépíteni. Nem volt egyszerű, de az eredmények bizonyítják, jól dolgoztunk. Ezt köszönöm nekik, mert hittek abban a munkában, amit eléjük tettem. Azonban élmény és öröm volt a kis U14-es bajnok párossal is az az utolsó egy hónap döntőre való felkészülése, majd látva azt mit jelentett nekik az a győzelem.”

„Nagyon örülök a díjnak, hiszen ez egy olyan pozitív visszajelzés, amire büszkeségre ad okot. A 2021-es év nagyon jól sikerül mindkét válogatottunk számára. A kiemelkedő eredmények mellett nagy siker, hogy körvonalazódni látszik női és férfi vonalon is egy stabil, motívált játékosokból álló csapat, ami hosszú távon eredményes lehet.” – nyilatkozta Raska Gyula.

 

 

Az ünnepélyes díjátadóra a szövetség alapításának 75. évfordulója tiszteletére rendezett gálán került volna sor, ezt azonban a koronavírus-helyzet miatt sajnos kénytelen volt az idei év első felére halasztani. Amint a vírushelyzet lehetővé teszi, a díjazottak személyesen, ünnepélyes keretek közt is átvehetik az elismerést.