EYOF: vereség Szlovéniától az elődöntőben

Teremröplabda, UP

A házigazda Szlovénia két szoros és egy könnyebb szettben legyőzte a maribori Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a nagyot küzdő magyar válogatottat, amely a németek ellen öt szettben elbukó Hollandiával csap össze a bronzmérkőzésen, ahol lesz lehetőség a visszavágásra.

Leány U18, EYOF-elődöntő:
Szlovénia – Magyarország 3:0 (23, 15, 20)
Maribor, 100 néző.
Szlovénia: Gorjup 6, Pucelj 19, Gornjec 5, Svetina 9, Siftar 15, Milosic 5. Csere: Filipic (liberó), Erzen 4. Vezetőedző: Boris Klokocovnik
Magyarország: Jámbor 6, Fekete F. 4, Erőss 5, Botyánszki 15, Nagy 6, Tóth S.. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Vértes, Gergácz 2, Kiss L. Vezetőedző: Kőnig Gábor.

Óriási volt a hangulat a maribori csarnokban, a szlovén közönség űzte-hajtotta övéit, a magyar válogatott pedig méltó partnernek bizonyult az első játszmában. Magyar előnnyel fordultak a végjátékra a csapatok, amelye azonban a szlovének bírtak jobban erővel és 25:23-ra nyerték az első játékrészt.

A második szettre elfáradt a magyar együttes, és a hibákat ki is használták a hazaiak, akiknek ebben a játszmában minden bejött, nekünk meg szinte semmi, így 25:15-tel elérhető közelségbe került a szlovéneknek a döntő.

Utolsó erőtartalékait mozgósította a Kőnig Gábor vezette magyar együttes a harmadik szettben, és jól tartotta magát egészen a végjátékig, ahol azonban a szlovének pontos támadásaiknak köszönhetően a maguk javára fordították a játékrészt (25:20), így készülhetnek a holnapi döntőre Németország ellen.

A magyar válogatott holnap 12:50-kor Hollandia ellen lép pályára a bronzmérkőzésen.

A magyar válogatott kerete: Botyánszki Fanni, Erőss Mirtill, Fekete Fanni, Gergácz Olga, Jámbor Cecília, Kiss Lilla, Mikus Nina, Nagy Sophia, Nagy-Hegyesi Réka, Szakály Stefánia, Tóth Sára, Vértes Szonja. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.