Célegyenesben az U19-es vb: bemutatkoznak a játékosok (3. rész)

Teremröplabda, UP

Augusztus elsején rajtol Szegeden (és Eszéken) a leány U19-es világbajnokság. A tornára gőzerővel készül a magyar válogatott, amelynek bemutatjuk a játékosait.

 

A csapat egyik ásza, az átló poszton szereplő Erőss Mirtill 2018 óta játszik a Vasasban:
– Tíz éve kezdtem el röplabdázni egy nagyon kedves ismerősömnek köszönhetően. A válogatott egyik legnagyobb erőssége az összetartás és a sok kommunikáció, de persze ebben még mindig van hová fejlődnünk. Most volt egy váltás, hogy jöttek hozzánk a nagyobbak, ami nagyon jót tett a csapatnak, mert így nincsenek klikkesedések és sokkal jobban kijövünk egymással. Rengeteget beszélgetünk, viccelődünk és nagyon jó a hangulat. A legfontosabb, hogy legyünk összetartóak és játsszuk ki magunkból, amit tudunk.

 

A Szent Benedek négyesütője, Gergácz Olga Szombathelyen ismerte meg a sportág alapjait és tavaly igazolt a Balaton partjára:
– Nyolc éve kezdtem el röplabdázni, de először még center poszton játszottam, nagyjából két évig, utána neveltek át átlónak, most pedig már négyesütőként játszom. Remek a csapatszellem, mindig tudunk segíteni, ha valakinek kicsit rosszabbul megy az edzés, kommunikációban is rengeteget fejlődtünk. Az, hogy hazai pályán lesz a vb, az mindenképpen előny, de teher is tud lenni, az viszont mindenképpen segít, ha sok magyar szurkoló van kint a mérkőzéseken.

 

Egy éve ugyancsak Szombathelyről igazolt Balatonfüredre a center, Szakály Stefánia:
– Nagyon összetartó a közösség, mindig segítjük egymást a pályán és azon kívül is. Rengeteget gyakorlunk és azt érzem a pályán, hogy mindig ki vagyok szolgálva. Azt várom a csapattól, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa ez alatt a pár nap alatt és hogy összeérjünk és a lehető legjobb eredményt érjük el együtt. Mindenképpen előny, hogy hazai környezetben játszhatunk, hiszen a családtagjaink és a barátaink előtt mindenki sokkal motiváltabb.

 

A négyesütő Kiss Lilla Kecskeméten kezdett el röplabdázni, s egészen nyárig az ő játékosuk volt, most igazolt a Vasashoz.
– A nővérem, a válogatott Kiss Gréta hatására kezdtem el röplabdázni. Ő nagyon erős mentálisan, úgyhogy rengeteg tanácsot tud adni, ha nehéz helyzetbe kerülök, és mivel egy poszton játszunk, ezért technikailag is tud nekem segíteni. Harmadikos koromban kezdtem el röplabdázni és egyből tudtam, hogy ez a nekem való sport, mert nagyon szeretek csapatban dolgozni és nagyon élvezem az edzéseket. Nagyon nagy megtiszteltetésként ért, hogy meghívtak a válogatottba, és úgy gondolom, hogy nekem ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy fejlődjek és tanuljak. A légkör pedig nagyon jó, mert összetartó a csapat és támogatjuk egymást mindenben. Ha mindenki képes csapatként együttműködni, akkor bármire képesek lehetünk. Képesek vagyunk egymásért küzdeni és ha betartjuk az edzők utasításait, akkor nem lehet gond.

 

Az augusztus elsején kezdődő világbajnokságra az alábbi linken lehet jegyet vásárolni:
https://www.eventim.hu/…/fivb-girls…/performance.html