Remek kezdés után vereség Hollandiától az EYOF-on

Teremröplabda, UP

A szlovéniai Mariborban folytatódott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál leány röplabdatornája. A mieink az olaszok elleni siker után remekül kezdték a meccset a hollandok ellen is, ám ezt követően a rivális előbb egyenlített, majd fordított, végül a negyedik szettben a győzelmet is megszerezte.

 

Leány U18, EYOF, csoportkör, 2. forduló:
Magyarország – Hollandia 1:3 (21, –15, –21, –18)
Maribor, 100 néző. V: Apanowicz, Miklosic.
Magyarország: Jámbor 10, Fekete 4, Erőss 13, Botyánszki 13, Nagy 5, Tóth 5. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Mikus, Vértes 1, Kiss L., Gergácz. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Hollandia: Gerritsen 13, Strikwerda 6, Donkers 10, Wessels 9, Van de Kooi 18, Wiegernick 1. Csere: Krikhaar (liberó), Koops, Radstake 1, Kok 1, Smits 15. Vezetőedző: Gaetano Gagliardi.
Edzői értékelés:
Kőnig Gábor:
– Most fordított volt a helyzet, mint tegnap. Tegnapról sikerült átmenteni a formánkat az elején, de a második játszmában most mi törtünk meg. Holnap mindenképpen győzni kell a lengyelek ellen a továbbjutáshoz.

 

Csapatunk szerdán 12 órakor Lengyelországgal méri össze erejét Mariborban.

A magyar válogatott kerete: Botyánszki Fanni, Erőss Mirtill, Fekete Fanni, Gergácz Olga, Jámbor Cecília, Kiss Lilla, Mikus Nina, Nagy Sophia, Nagy-Hegyesi Réka, Szakály Stefánia, Tóth Sára, Vértes Szonja. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.