Parádés fordítás az olaszok ellen, az EYOF nyitányán!

Teremröplabda, UP

A Szlovéniai Mariborban megkezdődött az Európai Ifjúsági Olimpiai fesztivál, amelyre meghívást kapott leány válogatottunk is. Csapatunk mindjárt az első női mérkőzésen pályára lépett és óriási bravúrral, kétszettes hátrányból fordított Olaszország ellen.

 

A mieink eléggé visszafogott teljesítményt nyújtottak az első két játszmában, ekkor csak 13 és 10 pontot szereztek, de aztán a harmadik felvonásra elkapták a fonalat és egy 25:14-es játszmával fordítottak. A kulcs a negyedik szett megnyerése volt, amelyet nagy csatában 25:23-ra hoztak a mieink és egyenlítettek. A döntő játszmában aztán már a mieink domináltak és nyertek 15:9-re.

Leány U18, EYOF, csoportkör, 1. forduló:
Magyarország – Olaszország 3:2 (–13, –10, 14, 23, 9)
Maribor, 100 néző.
Magyarország: Jámbor 9, Fekete 7, Erőss 17, Botyánszki 11, Nagy 7, Tóth. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Mikus 1, Vértes, Gergácz 3. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Olaszország: Coba 2, Mescoli 21, Marchesini 17, Del Freo 7, Despaigne 20, Micheletti 5. Csere: Gambini (liberó), Scuderi. Vezetőedző: Gaetano Gagliardi.
Edzői értékelés:
Kőnig Gábor:
– Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, az első két játszmában nagyon megilletődötten játszottak a lányok. Aztán valami átbillent és a harmadik játszmától teljesen megváltozott a játék képe, ekkor sikerült megtörnünk az olaszokat. Bárki ellen óriási eredmény kétszettes hátrányból fordítani, de az olaszok ellen különösen nagy szó.

 

Csapatunk kedden 18 órakor Hollandiával, szerdán 12 órakor pedig Lengyelországgal méri össze erejét Mariborban.

A magyar válogatott kerete: Botyánszki Fanni, Erőss Mirtill, Fekete Fanni, Gergácz Olga, Jámbor Cecília, Kiss Lilla, Mikus Nina, Nagy Sophia, Nagy-Hegyesi Réka, Szakály Stefánia, Tóth Sára, Vértes Szonja.
Stáb: Kőnig Gábor (szövetségi edző), Bedőcs Gergely (edző), Csányi Roland (edző), Szabó György (edző-statisztikus).