U22-es férfi Eb-selejtező: győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott

Teremröplabda, UP

A Toronyai Miklós vezette U22-es férfi válogatott három szettben múlta felül a házigazda Koszovót az U22-es Európa-bajnoki selejtezők D-csoportjában.

 

U22-es Európa-bajnoki selejtező, D csoport, 1. forduló:
Magyarország – Koszovó 3:0 (14, 18, 12)
Istog, 80 néző. V: Robles Garcia (spanyol), Biegajlo (angol).
MAGYARORSZÁG:  Cziczlavicz 1, Tóth K., Kecskeméti 14, Boldizsár 7, Varga 18, Szalai 7. Csere: Török Zs., Fenyvesi D. (liberók), Török S., Miklósi-Sikes 2, Fenyvesi B. 1, Bogdán 1, Kövessy 1, Szabó M. 1. Szövetségi edző: Toronyai Miklós.
KOSZOVÓ: Murseli 2, Bytyci 2, Kerqueli 7, Shabani 1, Erion 8, Hazrolli 1. Csere: Salihu (liberó), Taha 1, Podrimqaku. Szövetségi edző: Mustafa Faton.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós: – Azt gondolom, hogy egy kötelező győzelmen vagyunk túl. Az első szettbe jól mentünk bele, a másodikban azonban kicsit dekoncentráltak voltunk. A harmadik szettre visszataláltunk arra az útra, amire kellett, hogy győzelmet arassunk.

Hamar magához ragadta a kezdeményezést a magyar U22-es csapat, melyben több olyan játékos is szerepet kapott, aki nemrég még az Ezüst Európa-ligában szerepelt a felnőtt válogatottal. Folyamatosan növelte az előnyét nemzeti együttesünk, és magabiztosan röplabdázva 25:14-re nyerte az első játékrészt. A második játszmára magára talált a házigazda koszovói válogatott és nem engedték elhúzni a mieinket. A szett végére azonban kinyílt az olló és a magyar csapat 25:18-ra nyerte a második felvonást. A harmadik játszma derekáig jól tartották magukat a vendéglátók, ám 11:8 után mindössze négy pontot engedélyeztek a mieink a koszovóiaknak, így végül könnyedén 25:12-re nyerte a magyar válogatott a harmadik szettet, ezzel pedig győzelemmel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

A magyar U22-es válogatott következő ellenfele Lengyelország lesz július 23-án.