OSB: a lányoknál álomdöntő, a fiúknál nem lesz címvédés

Teremröplabda, UP

Lezajlottak a mérkőzések az U17-es országos bajnokság döntőjének második napján, így kialakult a vasárnapi helyosztók párosítása. Mind a lányoknál Békéscsabán, mind pedig a fiúknál Kecskeméten akadt meglepetés, ahol nem jutott fináléba a címvédő és házigazda KESI.

 

A lányok szombati nyitómeccsén a szegediek alaposan meglepték az UTE-t, hiszen a szett közepén 9 ponttal is vezettek, és bár a végére visszazárkóztak a lilák, az ötödik szettlabdájukat csak beütötték a Tisza-partiak. Ezt követően viszont egyre inkább magukra találtak a fővárosiak és a második játszmát még viszonylag szorosan, a következő kettőt azonban már magabiztosan nyerték a sérülésektől is sújtott ellenfelükkel szemben, s jutottak a négy közé.

Hasonlóan kezdődött a másik összecsapás is, hiszen az A-csoportban harmadik Gödöllő nyerte az első játszmát, a másodikban azonban egyenlített a Szent Benedek. Azonban ezt követően egyértelműen a gödöllőiek akarata érvényesült, akik magabiztosan hozták a következő két játszmát, így ők is beverekedték magukat az elődöntőbe.

Ott már azonban jöttek a favoritnak számító békéscsabaiak és a címvédő Vasas és mindkét elődöntő elég simán, 3:0-val ért véget. Az UTE szettenként 16 pontos átlagot termelt, míg a GRC 15 pont alattit, azonban ők játszották a délutáni program legszorosabb játszmáját. Így azonban összejött az álomdöntő, s a BRSE-nek lesz alkalma visszavágni a tavalyi fináléban elszenvedett vereségért a Vasasnak, míg a bronzért az újpestiek és a gödöllőiek csaphatnak össze.

Szalayné Sebők Éva U17 OSB (Békéscsaba)
Keresztjáték:
UTE U17A – Szegedi RSE Narancs 3:1 (–27, 20, 15, 19)
Szent Benedek RA-Piros – Gödöllői RC 1:3 (–16, 22, –11, –21)
Elődöntő:
BRSE-Fehér – UTE U17A 3:0 (16, 15, 17)
Vasas SC `A` – Gödöllői RC 3:0 (15, 19, 10)

Vasárnapi program:
11:00 Szegedi RSE Narancs – Szent Benedek RA-Piros (5. helyért)
13:00 UTE U17A – Gödöllői RC (3. helyért)
15:00 BRSE-Fehér – Vasas SC `A` (1. helyért)

 

A Buzek László U17-es OSB szombati játéknapja a DSE és a Vegyész keresztjáték mérkőzésével kezdődött. A barcikaiak a találkozó elején meglepték ellenfelüket, egy szoros szettet játszottak egymással, nyerniük azonban nem sikerült. A játszmagyőzelem a DSE csapatának viszont nagy erőt adott és magabiztosan tudták nyerni a találkozót kiharcolva az esti elődöntőbe kerülést.

A nap második találkozóján a szolnokiakkal csaptak össze a dági serdülők, akik ezúttal sem hagyták otthon szurkolóikat. Fergeteges hangulatot biztosítottak az országos döntő helyszínén, és ma már a szettgyőzelmet is sikerült kiszurkolni kedvenceiknek. De ezt a szolnokiak nem hagyták szó nélkül, megfordították a meccset és ők jutottak a legjobb négy közé.

A délutáni szünetet követően parázs hangulatú mérkőzéssel folytatódott a program az elődöntőkkel. Az első játszmát simán nyerte a DSE, de ezután javult a KESI játéka, ami a második szettben még csak a hangulat fokozásához, de a harmadikban már a játszma megnyeréséhez is elég volt. A folytatásban a végletekig is elmentek a csapatok, több mérkőzés labdája volt a DSE csapatának, amiből végül egyet értékesíteni is tudtak, ezzel bejutva a bajnoki döntőbe!

Az előző mérkőzés megfelelő hangulatot teremtett a helyszínen, jól kezdődött ez az elődöntő is, de hiába próbálkozott a Szolnok, nem tudta a RÖAK Kaposvár dolgát megnehezíteni. Zarka Péter tanítványait nem lehetett kizökkenteni, magabiztos győzelmüknek köszönhetően kiharcolták a döntőt. Ne felejtsük, az idei torna első találkozóját ez a két csapat játszotta, amely 5 szettben dőlt csak el, így nüansznyi különbségek dönthetnek majd a holnapi fináléban!

Buzek László fiú U17 OSB (Kecskemét)
Keresztjáték:
DSE Röplabda Akadémia – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (25, 15, 16)
Szolnoki SPC – Dág KSE 3:1 (–24, 14, 11, 17)
Elődöntő:
KESI – DSE Röplabda Akadémia 1:3 (–14, –22, 15, –26)
RÖAK Kaposvár – Szolnoki SPC 3:0 (17, 17, 15)

Vasárnapi program:
11:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Dág KSE (5. helyért)
13:00 KESI – Szolnoki SPC (3. helyért)
15:00 DSE Röplabda Akadémia – RÖAK Kaposvár (1. helyért)