Vollé! – Röpsuli Program 2021/2022. tavaszi félév

Szövetség

A röplabda kiemelt sportági szerepének köszönhetően a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), kihasználva a Kormány támogatását, 2013 ősze óta kiemelten foglalkozik a sportág népszerűsítésével, a versenyrendszeren kívüli röplabdás kezdeményezésekkel, a szakmai munka segítésével a „Vollé! – Ropsuli” program (Program) keretében. A Program Őryné Merő Nóra és a Budapesti Röplabda Szövetség „Röpsuli” néven futó programjának alapjain szándékozik céljait elérni. Ennek értelmében a kezdő vagy szabadidős jelleggel sportfoglalkozásokat tartó, oktatási
intézményekben működő csoportokat röplabdára tanító személyeket kívánja támogatni a sportcsoportjuk versenyeztetése és saját szakmai továbbképzésük érdekében.

A Program célja
A Programmal az MRSZ a röplabda sportág népszerűsítését, a regisztrált röplabdások számának növelését kívánja elérni a gyermekek részére szervezett alternatív versenyzési keretek között, továbbá az iskolai keretek között röplabda foglalkozásokat tartó személyek szakmai munkáját szeretné fejleszteni.

A Program szervezője
Magyar Röplabda Szövetség
Szabados István, Utánpótlás szakmai vezető
Hiervarter Ákos, Program szakmai vezető
Kleczli Kitti, Programvezető
Grózer Anna, Utánpótlás asszisztens

Elérhetőségek
1134 Budapest, Váci út 19. Panoráma Ház
06-1/300-72-50
ropsuli@hunvolley.hu

1. A Program lebonyolítása
A Program 2022. február 1-től 2022. június 1-ig tart, mely időszak alatt 1 szakmai előadás és legalább 8 verseny kerül megrendezésre.
2. A jelentkezők köre
A Programba magánszemélyek jelentkezhetnek. Egy személy csak egyszer nyújthatja be a jelentkezését a kiírt határidőn belül, és vele csak egy keretszerződés köthető. A jelentkezőnek az alábbi kritériumokat kell teljesítenie:
– sportoktatói, sportedzői, testnevelői, a sportot (testnevelést) is magában foglaló tanári, oktatói vagy tanítói végzettséggel kell rendelkeznie, és
– kapcsolatban kell állnia oktatási intézménnyel, az intézményvezető írásos belegyezéssel igazolja ezt (partneri megállapodás intézmény és testnevelő(edző) között,
– rendelkeznie kell olyan jogviszonnyal (munkaviszony, tagi jogviszony, vállalkozói jogviszony), mely keretén belül legalább a minimálbér alapján az általános szabálynak megfelelően fizetnek utána közterheket, vagy számlaképesnek kell lennie.

3. A sikeres jelentkezővel szembeni elvárások
– A jelentkező a jelentkezési adatlap határidőn belüli elküldésével, majd sikeres jelentkezése esetén a keretszerződés aláírásával vállalja, hogy a 2021/2022. tanév folyamán az alábbi feladatokat teljesíti:
– A jelentkezési adatlapon feltüntetett csapataival legalább kettő alkalommal, részt vesz az MRSZ által rendezett „Vollé! – Röpsuli” program versenyein.
– Az adott tanév alatt összesen legalább 10 (tíz) fő. 2009.január 1-én vagy később született játékost kell regisztrálnia.
– Részt vesz az MRSZ által rendezett, a Programhoz kapcsolódó szakmai előadáson. A 7.pontban rögzített szakmai beszámoló határidőn belüli megküldése, a jelen pontban rögzítettek maradéktalan teljesítését követően.
– A megrendezett tornán folyamatosan, az eredményhirdetést és a verseny zárását is megvárva személyesen van jelen, a torna megkezdésétől annak lezárásáig.
– Az MRSZ által kért adatok, nyilatkozatok határidőre történő visszaküldése.

Az online Back Office jelentkezés menetével kapcsolatos információk a mellékletben.

4. A teljesítési időszak
A 3. pontban megjelölteket a 2021/2022. tavaszi félév alatt, a jelentkezési adatlap határidőn belüli beküldését követően kell teljesítenie a jelentkezőnek.

5. A díjazás összege, eszközei
A jelentkezőket megillető anyagi díjazás mértéke a mellékletben olvasható. A jelentkező jelentkezési adatlapján megjelölt oktatási intézményt az MRSZ eszköztámogatásban részesíti, amennyiben teljesíti az alap követelményeket a jelentkező. Az eszközcsomag paraméterei később kerülnek kiírásra. Az oktatási intézmény vezetőjének a keretszerződésen hitelesítenie kell a jelentkező és az
oktatási intézmény közötti együttműködést, illetve, hogy a jelentkező képviselheti az oktatási intézményt a Programmal kapcsolatban.

6. A jelentkezés benyújtásának módja, helye, ideje
A Programra való jelentkezés folyamatosan történik, de legkésőbb 2022. március 15-ig lehetséges. Kérjük, vegye figyelembe a jelentkező, hogy a program keretében történt teljesítéseket visszamenőleg nem tudjuk elfogadni, bármiféle juttatásban csak a jelentkezési adatlapjukat már beküldött magánszemélyek és egyéni vállalkozók részesülhetnek.

7. Beszámolási kötelezettség
A jelentkezőt szakmai beszámolási kötelezettség terheli. A beszámolót a Back Office rendszeren keresztül, online formában, a beszámolási adatlapon kell dokumentálnia. Ebben be kell mutatnia a tanév során végzett releváns tevékenységét, a szakmai előadás hasznosulását, a röplabda sportfoglalkozásokon részt vevő gyermekek létszámbeli és gyakorlati fejlődését, a versenyek munkájukhoz hozzáadott értékét.

A beszámolási kötelezettség végső határideje 2022. június 1.

A szakmai beszámolót a Program szakmai referense bírálja el 3 (három) munkanapon belül, amiről e határidőt követő második munkanapig értesítést küld.

8. Az elutasított szakmai beszámoló következményei
Amennyiben a szerződött fél szakmai beszámolója nem kerül elfogadásra vagy nem kerül beküldésre, a szerződött fél díjazásra nem jogosult és a szerződött félhez kapcsolódó oktatási intézmény nem kaphat semmiféle jogcímen anyagi és eszközbeli juttatást vagy támogatást a Program szervezőjétől a 2021/2022. tavaszi félévben.

9. Jogorvoslat lehetőségei
Jelentkező jelentkezésének vagy szakmai beszámolójának elutasítása esetén fellebbezésnek, további jogorvoslatnak helye nincs.

Vollé! – Röpsuli Program versenykiírások

Az idén újra induló Vollé Röpsuli programhoz keresünk versenybírókat.
A Magyar Röplabda Szövetség szervezésében 2022.02.01-2022.06.01-ig tartó időszakban több
helyszínen 8 verseny megrendezésére kerül sor. Ha szereted a röplabdát és szeretnél részt venni az
eseményeken, és betöltötted a 18. életévedet várjuk jelentkezésedet. Ha még nincs tapasztalatod ebben, segítünk egy online képzés keretein belül.

Amit ajánlunk:
-versenyképes díjazás
-utazási költségtérítés

Előnyt jelent a B kategóriás jogosítvány Tedd szabaddá a hétvégéidet és jelentkezz a
ropsuli@hunvolley.hu email címen.