A 2021-es év legjobb utánpótláskorú játékosai

Szövetség

A Magyar Röplabda Szövetség megválasztotta a 2021-es év legjobbjait. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a felnőtt teremröplabdázók közt a nőknél Szakmáry Gréta, a férfiaknál pedig Magyar Bálint bizonyult az esztendő legjobbjának, a felnőtt strandröplabdázóknál pedig a Szombathelyi Szandra-Villám Lilla, illetve a Hajós Artúr-Stréli Bence kettős érdemelte ki az elismerést. Az év edzőinek járó elismerésekről is beszámoltunk, most pedig nézzük, kik lettek az esztendő legjobb utánpótláskorú játékosai.

A teremröplabdázók közül a lányoknál a békéscsabai Sinka Dalma érdemelte ki az elismerést.

„Nagyon váratlanul ért a hír, hiszen a sérülésemből fakadóan jó ideje nem játszom. Nagyon büszke vagyok az elmúlt szezonra, három korosztályban is játszottam, amelyek közül U19-es, valamint U21-es korosztályban bajnokok lettünk. Köszönöm az elismerést!” – fogalmazott a díjazott.

 

 

A fiúknál a Kecskemét együttesében szereplő Tomanóczy Bálint lett az év utánpótláskorú játékosa.

Elsőként most ez elég váratlanul ért, de nagyon örülök neki, megtiszteltetés számomra. Mondhatni a 2021-es évben egész jó eredményeket értem el mind egyéni mind csapat szinten, azonban ez a csapattársaim és az edzőim nélkül nem sikerülhetett volna, ezért elsősorban nekik szeretném megköszönni, hogy hatalmas mértékben hozzájárultak ehhez. Nagy örömmel töltött el, hogy a naptári éven belül kétszer is meghívást kaptam a felnőtt válogatottba, ahol mindig jól éreztem magam. Az új csapatommal a Kecskeméttel is eredményesen zártuk a szezon 2021-es részét, és a továbbiakban is jó eredményekre törekszünk.” – nyilatkozta Tomanóczy Bálint.

 

Strandröplabdában a lányoknál a thaiföldi világbajnokságon is remekül szereplő Vasvári-testvérpár, Eszter és Zsófi lett az év legjobbja.

„Nagyon örülök, hogy idén is ott vagyunk a díjazottak között. Bár az idei szezonnal nem vagyok maradéktalanul elégedett, úgy gondolom még mindig elég hullámzó volt a teljesítményünk. Ennek ellenére örülök, hogy idén is a pályán lehettünk, és az u21-es Világbajnokságnak köszönhetően biztos felejthetetlen marad számunkra ez a szezon. Elért eredményeinkért nagyon sokaknak tartozunk hálával, elsősorban szeretnénk köszönetet mondani ezdőinknek, Buday Balázsnak és Leopoldo Sindice da Silvának.” – mondta a díj kapcsán Vasvári Eszter, testvére, Zsófi pedig így fogalmazott:

„Kihívásokkal teli szezon volt az idei is. Sok világversenyen lehetőséget kaptam az indulásra, amiért nagyon hálás vagyok. Bár mindig jobb eredményeket vártam el magamtól, de nem lehetek elégedetlen, hiszen minden verseny és az arra való készülés nagyban hozzájárult a fejlődésemhez. Nagyon köszönöm mindenkinek a segített ezen az úton.”

A férfi strandröplabdázók közül a Mikuláss Koch Marcell-Szabó Vilmos páros érdemelte ki az elismerést.

„Büszke vagyok hogy kétszer is mi nyertük el ezt a díjat. Főleg azért mert tudom hogy a nyár folyamán mekkora akarat volt bennünk azért hogy elérjük ezeket az eredményeket. Egy örök élmény lesz számomra a törökországi u20-as Európa bajnokság. Szeretném megköszönni Vilinek hogy minden egyes meccsen hatalmas szívvel tudott játszani és kitartott mellettem. Úgy érzem hogy nagyon sokat fejlődtünk ez alatt a 2 év alatt. Köszönöm még a családomnak hogy mindegyik versenyen ott voltak mellettem hogy szurkoljanak és segítsenek nekem. Nélkülük nem tudtam volna ilyen szép eredményeket elérni.” – fogalmazott Mikuláss Koch Marcell.

„Megtiszteltetés, hogy kétszer is elnyerhettük ezt a díjat Marcival! Az idei évben úgy érzem, hogy a magunk elé kitűzött célokat maximálisan teljesítettük, amit a nagyon sok munkának köszönhetünk. Ha nem Marci oldalán lépek pályára, akkor biztos vagyok benne, hogy ez nem így alakult volna. Idén megtanultuk hogyan kell menni mint az „őrült”, és közben okosan játszani. Az edzések minősége és a mentális fejlődésünk abszolút látszódott játék közben, ez Koch Robi edzőnk és Vágóné Kinyó Kitti pszichológusunk nélkül nem jöhetett volna létre. Köszönöm a családomnak a végtelen támogatást!” – tette hozzá Szabó Vilmos.

Az ünnepélyes díjátadóra a szövetség alapításának 75. évfordulója tiszteletére rendezett gálán került volna sor, ezt azonban a koronavírus-helyzet miatt sajnos kénytelen volt az idei év első felére halasztani. Amint a vírushelyzet lehetővé teszi, a díjazottak személyesen, ünnepélyes keretek közt is átvehetik az elismerést.