Vasas-célok: Címvédés itthon, történelmi tett a BL-ben

Klub - nki, Teremröplabda

A legutóbbi két Extraliga-idény női győztesének, a Vasas Óbudának a szezont felvezető hivatalos szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy hazai porondon a bajnokságban és a kupában is az újabb aranyérmek megszerzéséért száll harcba a fővárosi klub, amely idén a Bajnokok Ligája-csoportkörben szeretne történelmet írni, azaz meccset, meccseket nyerni az elitsorozatban.

A BL-csoport harmadik helye egyébként CEV Kupa-folytatást jelent, ami a vezetőség és a szakmai stáb szerint is elérhető a 2023/2024-es kiírásban. A Vasas – mint ismert – a B-jelű négyesbe kapott besorolást, s olyan klasszis alakulatokkal csap majd össze, mint a török Eczacibasi, az olasz Scandicci vagy a bolgár Maritza Plovdiv. Fontos információ, hogy a magyar bajnok az Érd Arénában játssza majd a hazai BL-meccseit! Az elsőt november 15-én, a Kántor Sándort is az edzői stábjában tudó Scandicci ellen. A bajnoki küzdelmek pedig már jövő szombaton megkezdődnek, amikor is a KNRC-t fogadja majd a Vasas 16 órai kezdettel a Folyondár utcában.

A ma délutáni, kifejezetten jó hangulatú sajtóeseményen Sarlós Márton ügyvezető és Jannisz Atanaszopulosz vezetőedző mellett Ayshan Abdulazimova csapatkapitány és Török Kata, az egyesület magyar válogatott ütője válaszolt az újságírói kérdésekre.