2023 legjobb teremröplabda edzői: Athansopoulos, Prakljacsics, Szappanos és Molnár

Szövetség

Az MRSZ évzárón természetesen a teremröplabda edzőket is díjazzák, méghozzá a felnőtt női és férfi, illetve az utánpótlás leány és fiú csapatok szakvezetőit.

A női csapatok edzői közül Ioannis Athanasopoulos bizonyult az év legjobbjának. A női Extraligában címvédő Vasas Óbuda görög vezetőedzője a 2021/2022-es idény kezdetétől irányítja a Bajnokok Ligája-résztvevő fővárosi klubot, amely azóta uralja a hazai mezőnyt, hisz mind az Extraligában, mind a Magyar Kupában aranyérmes lett tavaly és 2023-ban is, a mostani idényben pedig veretlenül, nyolc győzelemmel áll a bajnoki tabella első helyén. Jannis Athanaszopulosz a dr. Kotsis Attiláné nevét viselő díjat kapja, amelyhez szívből gratulálunk!

A férfi csapatok edzői közül Szlobodan Prakljacsics az idei díjazott. A szerb tréner magyar bajnoki címet szerzett idén a Fino Kaposvárral, amely 6 évet követően lett ismét aranyérmes az Extraligában. Prakljacsics teljesítményének értékét növeli, hogy rögtön az első idényében sikerült elhódítania csapatával a trófeát. A Fino a 2023/2024-es kiírásban sem lassít, hisz 11 győzelemmel és mindössze 1 verességgel listavezetőként karácsonyozhat. Szlobodan Prakljacsics a Beregszászy Szabolcsról elnevezett díjat kapja teljesítményéért, amelyhez gratulálunk neki!

Utánpótlás teremröplabda edző kategóriában a fiú csapatokkal foglalkozó edzők közül Molnár István bizonyult 2023 legjobbjának. A Pénzügyőr utánpótlásában dolgozó tréner rengeteg kisgyerekkel szerettette meg idén is a röplabdát. Molnár mindemellett az U13-as korosztállyal nagyszerű eredményt is produkált, hisz megnyerte a Dunszt Ferencről elnevezett országos Mini bajnokságot Kecskeméten. Pedig a középszakaszban „még csak” ötödikek voltak a PSE fiataljai, onnantól viszont egészen az aranyéremig meneteltek. S, bár ebben a kategóriában a teremröplabdában dolgozó edzőket díjazza az MRSZ, azt is érdemes megjegyezni, hogy az U14-es OB-győztes Gazdik Mihály, Koncz Ágoston strandröplabda párost is Molnár István készítette fel. Gratulálunk!

Utánpótlás teremröplabda edző kategóriában a leány csapatokkal foglalkozó edzők közül Szappanos Máté az idei díjazott, aki kiemelkedő munkát végzett idén a Vasasnál, hisz két korosztályban is rendkívül eredményes idényt zárt. A dr. Kotsis Attiláné Gabi néniről elnevezett U15-ös országos bajnokságot veretlenül, huszonnyolcból huszonnyolc győzelmet aratva nyerte meg csapata, míg az U17-esekkel az ugyancsak előkelő második helyet szerezték meg a Szalayné Sebők Éva nevét viselő viadalon Békéscsabán. Tanítványai közül többen a korosztályos válogatottakban is bemutatkoztak már. Szappanos Máté is azok közé az edzők közé tartozik, akik sok-sok fiatallal ismertetik és szerettetik meg a sportágat. Máté folyamatosan képzi magát és szép jövő előtt áll! Gratulálunk!