Két párosunk vitézkedett a főtáblán, Bibiónéban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A magyar párosok közül Hajós/Stréli és a Lutter/Szombathelyi duók jutottak a főtáblára az olaszországi Bibiónéban. Itt a fiúknak két, a lányoknak három mérkőzést sikerült még nyerniük, így végül a 9., illetve a 13. helyen végeztek a monstre mezőnyben.

 

Amint azt beharangozó cikkünkben is írtuk, a férfiaknál ötszáz, a nőknél nagyjából háromszáz páros indult a versenyen, köztük huszonegy magyar érdekeltségű páros is (Kolada Judit csapattársával, a TFSE amerikai centerével, Halli Lynn Amaróval, Brányi Alexandra pedig a német Grossmannal alkotott „vegyes” kettőst).

A tavaszi verseny azonban nem csak az indulók számában, hanem a párosok minőségében is erősebb az őszinél, ez a pénzdíjakon is meglátszott, hiszen a párosoknál most a hetedik helyezettek kaptak annyi pénzdíjat, amennyit ősszel a bronzérmesek. míg most a női győztesnek 2400, a férfiaknál 3600 euró járt.

Győri Panni és Dénesi Brigitta egy orosz kettőstől kapott ki

A férfiaknál 16, a nőknél 9 táblára osztották be a párosokat, ahonnan a férfiaknál csak az első kettő, a nőknél három, illetve az öt legjobb negyedik jutott a szombati főtáblára. Ilyen magas létszám és meccsszám mellett csak egy nyert szettig tartottak a találkozók. A mamutmezőnyben aztán sajnos a mieink is hullottak, így például az őszi meglepetéspáros, az akkor ötödikként záró Kovács Boldizsár és Lukács Róbert, vagy az akkor egyaránt kilencedik helyen végző Dénesi Brigitta és Győri Panni, valamint Katona Janka és Sákovics Virág.

Két párosunk viszont végig veretlenül menetelt a másnapi főtábla felé:
„Nagyon jó volt a sorsolásunk, végig hazai párosok ellen játszottunk – mondta el Hajós Artúr, aki Stréli Bencével az egy hónap múlva esedékes ifjúsági olimpia európai selejtezőjének harmadik körére készülnek. – Jól ment a játék is, a legszorosabb meccsünk 21:17 volt és végül hat győzelemmel jutottunk el a főtábláig.”

Páli Petráékat éppen honfitársaik küldték vigaszágra…

A lányoknál az őszi bronzérmes Lutter Eszter és a korábbi kétszeres országos bajnok Szombathelyi Szandra útja jóval nehezebb volt. Elsőre egy egész ügyes olasz párossal játszottak, akiket a végjátékban múltak felül, majd egy könnyebb német páros következett, harmadikra pedig Kolada Juditékkal csaptak össze (ők előtte Páli Petrát és Kincses Dorkát győzték le). A legkomolyabb megmérettetés a negyedik körben következett, ahol a Trosina, Seglova orosz párossal vívtak igazi ki-ki mérkőzést, s győztek végül nagyon szoros meccsen 21:19-re. Az oroszok kissé nehezen viselték a vereséget, de végül vigaszágon ők is kiharcolták a főtáblára kerülést. Ehhez képest a mieink utolsó meccse üdülésnek számított egy olasz kettőssel szemben.

A második napot a lányok kezdték jobban, nagy csatában 21:19-re nyertek egy amerikai-lengyel duó ellen, a második fordulóban azonban kifogott rajtuk egy svéd páros. A fiúk sajnos már az első meccsüket elvesztették, pedig csak egy hajszálon múlt, a siker, ez is 21:19 lett, de az ellenfélnek.

Így viszont mindkét párosunk a vigaszágon folytatta, igaz, ezután mindkettő a centerpályán játszhatott, ahol már komoly létszámú közönség és magyar szurkolótábor előtt zajlottak a küzdelmek. A lányoknak azonban nem csak a honfitársak drukkoltak, hanem egycsapásra közönségkedvenccé váltak. Magabiztosan nyerték az első meccsüket egy helyi páros ellen, majd a szlovák Jurenková, Poszmiková kettőst is felülmúlták. Az aznapi ötödik meccsükre azonban elfáradtak, így végül kikaptak egy a főágról érkező, pihentebb olasz párostól és a kilencedik helyen végeztek.

A fiúk ugyancsak két győzelmet szereztek, másodjára egy orosz duót múltak felül 20:16 után 21:19-re, de aztán nem volt szerencséjük, mert a verseny egyik legendájával, a sokszoros győztes Joshua Keslerrel és társával kerültek szemben, akik végül a végállomást és a 13. helyet jelentették a fiúknak. Ötszáz páros közül pedig ez is kifejezetten megsüvegelendő teljesítmény, arról nem is beszélve, hogy már ezért a helyezésért is járt pénzdíj.

A küzdelmek ezt követően férfi és női hármasban és vegyes négyesben folytatódtak és folytatódnak a vasárnap folyamán, ahol ugyancsak számos magyar versenyző indult.

A tininindzsateknőcök is indultak…