Békéscsaba már várja a Volkswagen MEVZA Cup Final Four 2018. vendégeit

A hétvégi Volkswagen MEVZA Cup Final Four 2018. rendezvény kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót a Békéscsabai Röplabda SE a névadó szponzor autószalonjában.

Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője köszöntötte a szép számban megjelenteket, köztük rendezvény főszereplőit, a címvédő csapat tagjait. Baran Ádám a BRSE elnöke köszönetét fejezte ki Békéscsaba Megyei Jogú Város és a Volkswagen felé, hiszen egy ilyen szintű rendezvény megrendezése hatalmas dicsőség, azonban támogatók nélkül nem lenne kivitelezhető.

„Hiszünk benne, hogy az elmúlt évtized legnívósabb négyes döntőjét rendezzük meg Békéscsabán, örömmel tölt el bennünket a hatalmas érdeklődés. Nem mindennapi körítése lesz a találkozóknak, a megnyitó műsorban a Fővárosi Nagycirkusz művészei működnek közre. A sportszerető magyar emberek, csapatunk szimpatizánsai megérdemlik, hogy hazai pályán biztathassák kedvenceiket. Túlzás nélkül állíthatom, hogy Európa röplabdázásának figyelme ezen a hétvégén Békéscsabára összpontosul, rengeteg vendég érkezik a kontinens számos országából. A város remek házigazda lesz, a csapat pedig elszántan fog küzdeni a végső győzelemért” – mondta a sportvezető.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere ott szurkolt a csapatnak tavaly Zágrábban, amikor a klub történetének első nemzetközi trófeáját nyerte. Hozzátette, a hétvégi sportesemény megrendezésének első gondolatai ott fogalmazódtak meg.

„A város teljes mellszélességgel a csapat mellett áll, büszkék vagyunk a BRSE sikereire. Nagyon örülünk, hogy Békéscsaba ismét bekerül a nemzetközi sport vérkeringésébe” – fogalmazott a városvezető.

Molnár Róbert, a Volkswagen területi vezetője kifejtette, hogy bármilyen nemzetközi szintű sporteseményt elhozni hazánkba, már önmagában egy nagy teljesítmény. A klub eddigi eredményei is azt támasztják alá, hogy megéri támogatni a csapatot, hiszen szerte Európában remek teljesítménnyel hívják fel a figyelmet a márkára is.

Végül Dobi Edina csapatkapitány következett, aki nyáron közel 10 év külföldi szereplést követően tért haza Magyarországra.

„A csapat nevében mondhatom, hogy nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy hazai pályán rendezhetjük a négyes döntőt. Szeretnénk bizonyítani és megmutatni a városnak, a klubnak és szurkolóinknak, hogy képesek vagyunk a címvédésre! Bár a tavalyi csapathoz képest rengeteg változás történt a nyáron, de minden játékos megértette és felvette a BRSE mentalitását, tudjuk mit jelent ebben a klubban játszani!” – zárta gondolatait a válogatott center.