Az elődöntő a cél légiósainknak a CEV-kupában

A héten rendezik a CEV- és a Challenge-kupa negyeddöntőjének visszavágóit, amelyeken két magyar játékos klubja is érdekelt, ráadásul igencsak biztató helyzetből várhatják a második mérkőzéseket.

 

Szakmáry Gréta klubja, a német bajnok Palmberg Schwerin a Linamar-BRSE-t búcsúztató olasz Pomi Casalmaggiore otthonába látogatott, és győzött 3:0-ra. Az első játszma tartogatta az igazi izgalmakat, de végül ezt is Grétiék nyerték 35:33-ra, a másik kettőt már magabiztosan hozta a vendégcsapat, amelynek sikeréből a magyar játékos 15 ponttal vette ki a részét (12 támadás, 2 blokk és 1 ász). A visszavágót csütörtökön 19 órától játsszák Schwerinben.

Sándor Renáta klubja, az Allianz MTV Stuttgart egy másik német csapattal, a Dresdner SC-vel meccselt, s nyert idegenben ugyancsak három játszmában. A magyar ütő az első játszmában csereként lépett pályára, ám ezt követően a kezdőcsapatban maradt, s hat pontot szerzett (5 támadás és 1 blokk). Ennek a visszavágóját szerdán 19 órától játsszák Stuttgartban, s mindkét mérkőzés látható lesz a laola1.tv-n is.

Ahogyan azt már megszokhattuk, játékvezetőink is sűrűn foglalkoztatva vannak: Adler László a Zaksa Kedzierzyn-Kozle – Arkas Izmir férfi Bajnokok Ligája, Ujházi Mónika pedig a Volero Zürich – CSM Volej Alba Blaj női BL csoportmérkőzésen tevékenykedik. Rajtuk kívül Horváth Miklós a női Challenge-kupa címvédőjének, a török Bursának a holland Hermes Ostende elleni női Challenge-kupa negyeddöntőjének játékvezetője lesz. Emellett Nagy Kornél a Galatasary – VakifBank Istambul női BL-találkozó supervisora.