A bajnokságban javított a Fino legénysége

A szerda esti meglepő Magyar Kupa-vereség után csütörtökön már bajnoki mérkőzésen szólították pályára a Fino bajnoki címvédő férfi röplabdacsapatát. A kaposváriak a mezőny második feléhez tartozó sümegieket látták vendégül, és a várakozásoknak megfelelően győztek 3-0-ra.

Demeter György vezetőedző a bokasérüléssel bajlódó feladón, Keen Cameronon kívül Vajda Tamást is pihentette, menet közben pedig a keret fiataljai is játéklehetőséget kaptak. A Fino a nyitó játszmában mindössze 13 pontot engedélyezett ellenfelének, és a második szett is egyértelmű volt. A vendégek a harmadik játékrészben sem adták fel, és alaposan megszorongatták a somogyiakat. A 69 perces mérkőzésen újoncot is avatott a Kaposvár: a 16 esztendős, utánpótlás válogatott Szabó Barna Szabó Bencéhez és Kiss Mátéhoz hasonlóan tagja volt a decemberben MEVZA-tornát nyerő magyar nemzeti együttesnek.

Fino Kaposvár SE – Sümegi RE 3-0 (13, 17, 23)
Kaposvár, 200 néző. V.: Bátkai-Katona, Szarka.

Fino Kaposvár SE: Nagy J. 2, Szabó Bence 1, Dávid Z. 8, Csányi 8, Bögöly 6, Bozóki 16. Csere: Deák (libero), Kalmár 2, Kiss M. 5, Szabó Barna 4. Vezetőedző: Demeter György.

Sümegi RE: Dolgos 2, Kaposi 9, Iván 6, Nagy P. 8, Illés 2, Kotin 1. Csere: Hartinger (libero), Sárközi (libero), Dober. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:11, 21:11. II. játszma: 8:4, 16:9, 21:13. III. játszma: 8:5, 16:14, 21:19.

Demeter György: – A kötelező mérkőzések mindig nehezek, a szerdai Magyar Kupa-találkozó után pedig különösen nehéz helyzetben voltunk. Örülök, hogy magabiztosan nyertünk. Szintén bizakodásra adhat okot, hogy azok a játékosok is jól teljesítettek, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, és egy saját nevelésű újoncot is avathattunk Szabó Barna személyében.

Mészáros Péter: – Titkon bíztunk benne, hogy már az első szettben is csak a fiatalok lépnek pályára a kaposvári együttesben. Amit elterveztünk, így is megvalósítottuk, jelen pillanatban ennyi van bennünk.