Nagy a tét a hétfő esti kaposvári férfirangadón

A hétközi Magyar Kupa-elődöntő után bajnoki rangadó vár a Fino férfi röplabdacsapatára. A címvédő kaposváriak az M4 Sport televíziós csatorna élő közvetítése miatt szokatlan időpontban, hétfőn este 8 órakor lépnek pályára a városi sportcsarnokban a HÉP-Kecskemét ellen.

Mindkét együttes a biztos négy közé jutást jelentő alapszakasz második helyért küzd, és ha a Demeter-legénység begyűjti az értékes pontokat, hazai környezetben kezdheti majd az elődöntőt április elején, várhatóan éppen az alföldiek ellen. A két, egyaránt jó erőket felvonultató társaság legutóbbi összecsapását hazai pályán 3-1-re nyerte a Kecskemét.

„Úgy gondolom, egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk hétfőn este: mind a két csapatnak nagyon fontos a győzelem, mivel ez a derbi dönti el, hogy ki végez a tabella második, illetve harmadik helyén, és ez a rájátszásban nagyon fontos lesz a hazai pálya előnye miatt! Újat egyik csapat sem tud mutatni a másiknak, ismerjük egymást nagyon jól, mi mindent megteszünk a győzelemért” – fogalmazott a Fino válogatott liberója, Pápai Péter.

„Talán az idei év egyik legfontosabb mérkőzése var ránk, hiszen ez fog dönteni arról, hogy ki végez várhatóan az alapszakasz második helyén, és lesz nagyobb esélye a döntőbe jutásra – tette hozzá a Fino fiatal játékosa, Bögöly Gábor. – Bízom benne, hogy a csapat tisztában van ezzel, és ennek megfelelően fogunk játszani! Tudjuk, hogy milyen erőt képvisel a Kecskemét az idei szezonban. Egyértelműen kiélezett párharc várható hétfő este a sportcsarnokban, és bízom benne, hogy minél több kaposvári fog kijönni és szurkolni a csapatnak – ahogy teszik azt évek óta, amikor szükség van rá.”

Sasa Nedeljkovic csapatában több egykori Fino-játékos szerepel, így a közönség Dávid Zoltánt, Deák Márkot és Kovács Zoltánt is láthatja majd a küzdőtéren.

„A hétfői meccs nagyon fontos lesz az alapszakasz kimenetelét illetően. Ketten is Kaposvárról érkeztünk a nyáron Kecskemétre, így picit érdekes lesz visszatérni korábbi csapatunkhoz, biztos sok ismerős kint lesz a derbin. A kecskeméti meccsen három pontot érően tudtunk győzni, ezt szeretnénk megismételni. Azóta persze változott egy kicsit a felállásunk, de úgy gondolom, hogy jó esélyekkel utazhatunk így is. Jó volna saját kezünkbe tudni sorsunk az alapszakasz maradék meccseire, ehhez pedig az kell, hogy maximum egy szettet engedélyezzünk a Finonak” – mondta a kecskemétiek honlapján a HÉP egykori kaposvári liberója, Deák Márk.

Jelenleg két pont a Kaposvár előnye a kecskemétiekkel szemben, így valóban nagy lesz a tét hétfőn este.